Sednica Skupštine do 22. septembra

imageSednica Skupštine biće održana do 22. septembra. Niko u vladajućoj koaliciji ne želi da spekuliše tačnim datumom. Ko bi mogao da predsedava sednicom , takodje je pitanje na koje je teško dobiti odgovor.

Nakon što je poslednja sednica Skupštine prekinuta, a sam njen tok obeležile dve pauze u ukupnom trajanju od sat i po , po informacijama iz vladajuće koalicije nastavak ove sednice trebao bi da bude održan ne pre 16. septembra , a ni posle 22. septembra. O tačnom datumu kažu da se još uvek pregovara. Marko Živanović član Veća i prvi čovek valjevskih Novosrbijanaca koji u Skupštinskoj većini učestvuju sa dva odbornika kaže da je pred svaku sednicu neophodno organizovati većinu. „Tu se uvek prave dogovori i teško je tu baš i reći ko je pozicija , a ko opozicija. Svi imaju neke zahteve i prohteve i od toga to uvek i zavisi. Ali najvažnije je da se sednica održi jer na njoj treba da budu donete vrlo važne odluke koje utiču na funkcionisanje grada“, rekao je Živanović.

Sednica će biti održana , ali kada ostaje da se vidi. Već sada svima je poznato kako će taj nastavak izgledati s obzirom da do kraja godine nije ostalo još mnogo sednica , jedna ili dve u najboljem slučaju , pa svako želi da iskoristi svojih pet minuta da se gradjanima kao potencijalnim glasačima preporuči. Da će se za govornicom ponovo naći ista lica sa pričom i temom koja ne mora biti u vezi sa dnevnim redom i to je očekivano , ali sam tok sednice umnogome će zavisiti od toga ko će je voditi. Ukoliko to bude Jovan Lukić koji u vodjenju sednica parlamenta i nema mnogo iskustva za očekivati je da možda opet usledi neki prekid ili bar pauza u radu. ukoliko u medjuvremenu stigne i nova odluka Upravnog suda po pitanju Mihaila Jokića kao predsednika Skupštine izvesno je da će sednica biti privedena kraju s obzirom na Jokićevo iskustvo kao predsednika sa ovim skupštinskim sazivom.
Podsećamo da je rešenjem po žalbi grada Upravni sud doneo odluku po kojoj Jokić do donošenja konačne presude ne može obavljati dužnost predsedavajućeg. S druge strane na sednici se video i pokušaj Slavice Cupać da se vrati na mesto predsednika tvrdeći da je sklonjena , a ne razrešena , što je na samoj sednici demantovao sekretar Skupštine Aleksandar Janković rekavši da je u trenutku kada je Skupština Jokiću dala rešenje po kome je on predsednik , Cupaćevoj je dato rešenje da nije više predsednik.
Najvažnije od svega , tvrde mnogi jeste da bude doneta odluka o rebalnsu koja je zakočila mnogo toga u gradu, ali da li pojedine odbornike to funkcionisanje grada uopšte i zanima ostaje da se vidi.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.