NS:Sumnjiva proizvodnja u „Krušik akumulatorima“

imagePoslovi proizvodnje u „Krušik akumulatorima“ nisu legalni , a direktor mobinguje zaposlene, informacija je koju su danas saopštili posredstavnici GO Nove Srbije u Valjevu.Nova Srbija se protivi punjenju hidroakumulacije Rovni iznad kote 333 i u potpunosti podržava episkopa Milutina u nastojanju da se sačuva Gračanica.

Kako je direktor „Krušik akumulatora“Dalibor Savković informisao javnost pokrenuta je proizvodnja u preduzeću , a da je to tačno potvrdio je sekretar GO Nove Srbije Predrag Vuletić koji dodaje da je proizvodnja trenutno u malom obimu. Po njegovim rečima sama proizvodnja vrlo je problematična i diskutabilna po pitanju legalnosti.“ Ovde se govori o srebro-cink baterijama , a preduzeće nema srebro na stanju uopšte niti je to papirima pokriveno , a ne poznato je da je bilo nabavke srebra. Odakle taj materijal to je pitanje i kako će se jednom opravdati . Naročito je diskutabilno kako se te baterije proizvode na mašinama koje su pod hipotekom jer sva oprema , sve mašine „Krušik akumulatora“ su pod hipotekom pa je nejasno i to kako je moguće“, rekao je na konferenciji sekretar Nove Srbije Predrag Vuletić.
Po njegovim rečima situacija za radnike ovog preduzeća nije ništa bolja i oni i dalje nemaju zdravstveno osiguranje , to pitanje niko ne rešava osim što direktor vrši pritisak na radnike da se prebace u ćerku firmu. Direktor mobinguje radnike i dokaz za to je opomena pred otkaz koje su uručene dvojici ključnih ljudi iz sindikata Zoranu Soluncu i Zoranu Mijatoviću. Oni su se godinama stoički borili za prava radnika u „Krušik akumulatorima“ i jasno je zašto smetaju“, tvrdi Vuletić.
Na pitanje Vamedie u vezi spekulacija da sindikat ne postoji Vuletić je rekao da po njegovim saznanjima sindikat postoji i ima svoje legalno izabrane organe.
Istovremeno na konferenciji za novinare GO NS danas je izneo stav da se protive punjenju hidrakumulacije Rovni preko kote 333 i podržavaju nastojanja da se manastir Gračanica zaštiti od potapanja.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.