Bez asfalta male privatne ulice

imageU gradu postoje još četiri ulice koje su vlasništvo grada i koje će biti uradjene u ovoj godini.Ostale ulice su privatno vlasništvo, a gradu svakog meseca gradjani predaju po jendu ulicu. Najviše malih privatnih ulica je u MZ Gradac.

„ Mi svakog meseca kao grad dobijemo jednu ulicu i zato stalno proširujemo spiskove u programu. Na žalost samo u MZ Gradac postoji do 60 ulica koje su privatno vlasništvo i tu ne možemo da radimo“, navodi direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Veliki problem su nerešeni imovinsko pravni odnosi u ulicama Majevička, Podgorička i Mariborska. „ To su sve duže ulice do 300 metara koje je neophodno uraditi i koje nisu vlasništvo grada. Ipak najveći problem su male ulice u kojima su tri ili četiri kuće i koje nemaju dužinu veću od 50 do 100 metara i one su privatne. Gradjani polako predaju ulice gradu , ali zaista je veliko pitanje šta raditi kad grad dobije tako malu ulicu u koju ne mogu mašine da udju , nemaju ni dovoljnu širinu. To je problem koji zaista moramo nekako rešavati jer svakog meseca dobijemo po jednu takvu ulicu“, kaže Jeremić.
U Direkciji kažu da su nedavno gradu predate dve veće ulice u Goriću , ali one nisu u programu za ovu godinu jer je njihova predajaj gradu zakasnila za ovu godinu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.