DS:Novi izum SNS-a – plagijat direktor

imageSrpska napredna stranka ne prestaje da se bavi inovacijama na našoj političkoj sceni. Posle neobično stečenih diploma i plagiranih doktorata najviših funkcionera ove stranke dosetili su se da nam podare i „plagijat direktore“. Ovaj „izum“ (za sada) vidimo, po pisanju medija, kao prototip u liku i delu Mihaila Milutinovića, direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Valjevu.

Prototip izgleda još nije do kraja usavršen, jer ne ume da objasni odakle mu program rada sa kojim se kandidovao za ovu funkciju, kao ni kako je moguće da su isti takav program pored njega imala i druga dva kandidata za tu funkciju. Moguće je, doduše, i da se radi o tako naprednom modelu koji uspeva da pobedi zakone fizike, pa je onda moguće i da mu je (kako sam kaže) neko ukrao program iz kancelarije u kojoj nije ni mogao da bude, jer se u to vreme tek kandidovao za fotelju u toj kancelariji. „Plagijat direktor“ je tako, zapravo, pravi srpski „Terminator“, jer ume i da putuje kroz vreme.

Ko je od koga prepisivao na času pisanja programa rada NSZ bi trebalo da utvrde nadležni organi. U školi bi takav učenik svakako dobio jedinicu. Videćemo šta će se dogoditi sa prototipom „plagijat direktora“.

Ma kako ove naprednjačke političke inovacije bile dobra osnova za neku novu komediju Duška Kovačevića, građanima ovakvi primeri nisu smešni, jer svedoče ko su i kakvi su ljudi koji upravljaju našom državom. Svakim danom se sve više pokazuje da za postavljanje na važne funkcije u državi ili gradu uopšte nije važno da li imate neko znanje i iskustvo u toj oblasti sve dok imate člansku kartu SNS-a. Primeri postaju sve tragikomičniji i sve je više političkih starleta sa naprednjačkom značkom na reveru.

Sledeći izbori su prilika da se ove „inovacije“ i prototipovi zaustave u svom pohodu na Valjevo i Srbiju da ne bude prekasno.
GO DS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.