Zaprašivanje komaraca

imageTretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji Grada Valjeva biće izveden danas ukoliko to meteorološki uslovi dozvole. Tretman će biti izveden uredjajima iz vazduha i sa zemlje.

U Saopštenju preduzeća Ekosan koje će izvoditi zaprašivanje komaraca se navodi da će suzbijanje komaraca iz vazduha biti sprovedeno avionom privredne avijacije JAT i to preparatom MOSLINK 0.8ULV. Avion će leteti iznad reke Kolubare s priobaljem od naselja Sedlari do naselja Veselinovac. Sa zemlje će dejstvovati uredjaji Igeba U-15-HDM, hladnim zamagljivanjem, registrovanim preparatom Aqua K-Othrine. Tretman će se izvršiti u večernjim satima u periodu od 19 do 22 sata.
Lokaliteti koji će e tretirati uredjajima sa zemlje su: javne površine (parkovi, spomen parkovi, zelene površine u stambenim naseljima, park šume), vodotokovi reka i priobalja : reka Obnica od KPZ do ušća, reka Jablanica od Sedlara do ušća, reka Ljubostinja od Doma u Radjevom selu do ušća, reka Gradac od Vodovoda do ušća, bazeni u Petnici sa parkinzima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.