Za Tešnjarske radno vreme do 2 ujutro

imageDok traju Tešnjarske večeri valjevski restorani i kafići biće otrvoreni do 2 sata iza ponoći što je praktično režim rada u danima vikenda. U Gradskoj upravi i komunalnoj policiji najavljuju oštre mere za one koji budu prekoračili dogovoreno radno vreme.

U Gradskoj upravi održan je sastanak kome su prisustvovale kafedžije iz Tešnjara , načelnik komunalne policije Siniša Djurić i načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić . “ Pozvali smo ih jer smo želeli da postignemo dogovor koji će biti dobar i za jednu i za drugu stranu. Tokom trajanja Tešnjarskih večeri ranijih godina bili smo dosta fleksibilniji po pitanju radnog vremena ugostiteljskih objekata , ali smo imali veliki broj pritužbi gradjana koji žive u tom delu grada da zbog buke praktično do ranih jutarnjih sati ne mogu da spavaju. Potpuno razumemo te ljude koji žele da se odmore jer sutradan imaju svojih obaveza , a razumemo i kafedžije koji vide priliku da za Tešnjarske večeri zarade više nego obično. Na sastanku smo dogovorili da radno vreme bude do 2 sata iza ponoći stim da u dva mora biti ugašena muzika“, kaže načelnik Vujić Subotić.

image Pojedine kafedžije nisu bile za ovu odluku i dogovor ali je većina ipak smatrala da takva odluka može biti doneta pod uslovom da je svi poštuju odnosno da nikom ne bude dozvoljeno prekoračenje.
“ Mi ćemo neprestano dežurati. Svi oni koji se budu oglušili o ovu odluku moraće da plate kaznu u visini od 20 000 dinara. Mi razumemo da oni ne mogu u potpunosti isprazniti objekat u 2 sata , ali je dogoor da muzika bude ugašena u to vreme i da se prestane sa točenjem pića kako bi gosti mogli polako da napuste objekat. Mi smo već ovih dana prisutni uveliko u Tešnjaru proveravaju se bašte i zakup, a za Tešnjarske večeri naši ljudi biće u Tešnjaru neprestano“, kaže načelnik komunaklne policije Siniša Djurić.

image Komunalna policija nema opremu za merenje buke već se po prijavi postupa tako što se poziva ovlašćena agencija iz Šapca. Sama odluka o buci ima jedan interesantan deo u kome se kaže da ukoliko gradjanin prijavi buku i nakon što se izvrši merenje bude ustanovljeno da buke nema iznad dozvoljene granice troškove izlaska na teren i angažovanja agencije snosi gradjanin koji je buku i prijavio. Kako je jasno da ovlašćena lica mogu doći i izvršiti merenje tek par dana kasnije od trenutka prijave jasno je da se može destiti da u trenutku merenja buke i ne bude.

“ Tako stoji u odluci koja je važeća i mi jedino tako možemo da postupamo . Ugostiteljima smo takodje na sastanku skrenuli pažnju na deo odluke i upozorili ih da zvučnici ne mogu biti okrenuti ka spoljašnjosti već isključivo ka unutrašnjosti lokala i prvenstveno ne mogu biti napolju već u objektu“, objašnjava Djurić.

S.V.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.