Za sedam dana uhapšeno šest osoba

imagePripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u koordiniranoj akciji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Valjevu, u toku proteklih sedam dana uhapsili su i po nalogu tužioca zadržali šest osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više različitih krivičnih dela na području grada Valjeva.

Sudija za prethodni postupak, po predlogu osnovnog janog tužioca, odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenim Valjevcima V. F. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, Z. T. (1974) zbog zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda, D. V. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, kao i Ž. V. (1975) iz Osečine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

V. F. se tereti da je iz prodavnice ukrao robu u vrednosti od 130 hiljada dinara. Z. T. je osumnjičen da je, u periodu od tri godine, od oštećene iznuđivao novac uz pretnju smrću. Osečanin Ž. V. tereti se da je uzgajao marihuanu.

Takođe, osnovni javni tužilac odredio je meru zadržavanja do 48 časova D. M. (1996) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari i B. J. (1996) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Osumnjičeni D. M. tereti se za pisanje navijačkih grafita u centru grada, a B. J. za napad na policijskog službenika prilikom intervencije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.