Van Gog na pozornici i u vodi

imageLetnja pozornica , kej Kolubare i Beli most bili su premali da prime svu publiku koja je želela da prisustvuje koncertu rok grupe Van Gog koji je sinoć održan u okviru Tešnjarskih večeri. Članovi benda na pozornicu su izašli u majcama na kojima je pisalo „Metalac“.

Iako treći put na Tešnjarskim večerima rok grupa Van Gog i ovoga puta okupila je veliki broj u najvećoj meri mladih ljudi koji su i više od dva sata koliko je koncert trajao pevali sa njima. “ Davne 1997. godine kada smo imali koncert na istoj ovoj pozornici Vaše mame i tate pevale su sa nama u vodi. Nije nam bila hladna ova reka pitam se hoćete li i Vi učiniti isto?“rekao je frontmen grupe Zvonimir Djukić na početku koncerta. Upravo ova rečenica bila je povod da se tridesetak mladih zaista nadje u koritu Kolubare odakle su na dalje pratili koncert.

image U toku samog koncerta grupa Van Gog promovisala je Valjevsko pivo, ali značajno više KK Metalac u čijim majcama su i izašli na binu. Sam Djule Van Gog u više navrata u toku koncerta prilagodio je i ispevavao naziv ovog kluba , a Valjevce je pozvao da aplauzom pozdrave i dr Boška Djukanovića koji je takodje koncertu prisustvovao. Atmosferu prepunu adrenalina na kraju je upotpunio sam bend koji je uz zvuke pesme „Andjele moj brate“ sišao u sa pozornice u reku. Ovo potpuno nepredvidjeno finale koncerta izazvalo je ovacije medju publikom.
U ime Tešnjarskih večeri frontmenu grupe naknadno je uručen uramljeni plakat 29-tih Tešnjarskih večeri , autorski rad dizajnera Dušana Arsenića, a grupa je zahvaljujući se obećala ponovni dolazak u Valjevo.

image Brojnost publike pa i sama zainteresovanost za koncerte još jednom su pokazali da je Valjevu potrewban ozbiljan koncertni prostor , ali i više ovakvih dogadjaja tokom godine.
Večeras na letnjoj pozornici od 21 sat Valjevci će moći da prate koncert Tropico benda.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.