Radovi na stadionu Budućnosti

imageUveliko traju radovi na uredjenju stadiona na Pećini nakon što je FSS odobrio klubu Budućnost Krušik 2014 sredstva u visini od 3 miliona dinara.

Veliku i ozbiljnu štetu stadionu na Pećini nanela je prošlogodišnja poplava koja je odnela ogradu, razorila teren i gotovo uništila prostorije . FSS odobrio je ovom klubu sredstva u visini od 3 miliona dinara za koja predsednik kluba Milan Milinović kaže da su itekako značajna , ali ne i sasvim dovoljna za sve potrebne radove.
„ Radovi već uveliko traju , radimo sistem navodnjavanja iz samog terena pri čemu nam je UFK „Valis „ pomogao instalacijom dve pumpe koje vuku vodu iz Kolubare . Ceo sistem podrazumeva 24 prskalice što je sasvim dovoljno za teren. Istovremeno radi se nasipanje terena peskom kako bi se izravnao jer je prošlogodišnja poplava napravila kratere, sledi presejavanje trave , djubrenje . Biće zasejano 150 kilograma nove trave“, navodi Milinović.
Prošlopgodišnja poplava u potpunosti je odnela i ogradu oko stadiona pa se sada postavlja nova. „ Tu nam je ponovo „Valis „ učestvovao sa izgradnjom cokla , a mi od dobijenih sredstava postavljamo metalni deo ograde . Jako nam je važno da vodoprivreda završi uredjenje i regulaciju toka Kolubare u tom delu jer je Kolubara skoro došla do samog stadiona“, objašnjava Milinović.

image

Posle poplave bilo je teško presuditi šta je više stradalo da li prostorije ili sam teren pa Milinović navodi da su oni iz sopstvenih sredstava već prostorije okrečili. Problem koji je postojao sa strunim instalacijama rešen je uz asistenciju „Valisa“. „ Od odobrenih sredstava kupićemo mašine za pranje i sušenje jer je kompoletan ekonomat uništen u poplavi. Uspeli smo da pronadjemo projekat za tribine do Kolubare i dobili smo uveravanja od gradske Direkcije da će oni uraditi projekat pokrivanja i projekat osvetljenja. Tu će nam i grad pomoći, a mi se nadamo da ćemo naredne godine moći da obezbedimo još potrebnih sredstava“, kaže Milinović.

Po njegovim rečima dosta toga biće završeno već u ovoj godini , a nešto je predvidjeno i za narednu . Medjutim kako navodi , najvažnije je da se stadion ponovo stavi u funkciju.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.