Paprena cena struje za uličnu rasvetu

imageTrećina novca koji je Direkcija za urbanizam dobila rebalnsom zapravo odlazi ponovo u državni budžet jer je gradu povećana cena rasvete, ali značajno više od 12% koliko je struja poskupela po poslednjoj odluci Vlade.

Grad Valjevo ove godine 43% plaća skuplje električnu energiju u odnosu na prošlu godinu. “ Sada postoje tri preduzeća EPS-a, Snabdevanje , Logistika, Sistemi i sad preduzeće koje radi snabdevanje tu uslugu napšlaćuje 43% skuplje nego što je to nekad bilo. Oni imaju monopol na tržištu i samo su oni ti koji se pojavljuju na tenderima. Da bismo te troškove malo smanjili predlažemo i javno privatno partenrstvo da uvedemo novu rasvetu i zamenimo staru što bi nam odmah smanjilo troškove“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

U Valjevu trenutno ima oko 10 000 svetiljki , a Direkcija za potrošenu električnu energiju za svetiljke i semafore ove godine mora izdvojiti 56 miliona dinara. Po predvidjanjima o potrošnji tokom godine sa dodatkom novih svetiljki koje grad postavlja za struju će ove godine za svetiljke i semafore biti utrošeno 26 miliona dinara više nego ranijih godina.
Na poziciji rasvete gradska Direkcija raspolaže sa 77 miliona dinara od čega jedan manji deo odlazi na popravke, zamenu , ali i postavljanje novih svetiljki. Sve ostalo troškovi su utrošene električne energije.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.