Navike za Tešnjarske večeri

imageGrad Valjevo objavio je Javni poziv za izdavanje u zakup tezgi-štandova za prodaju roštilja za vreme trajanja Tešnjarskih večeri. U Upravi kažu da je i prošle godine svako mesto za prodaju bilo jasno precizirano, ali da se nepoštovanje odluke o zakupu teško može predvideti.

Grad Valjevo odredio je 4 lokacije na kojima se mogu postaviti tezge –štandovi za prodaju roštilja i to:
tezga-štand br. 1 ,nalaziće se u ul. Birčaninova (prvi deo ulice kod zgrade Mesne zajednice;
tezga – štand br. 2, nalaziće se u ul. Birčaninova (drugi deo ulice kod broja 100);
tezga-štand br.3 , nalaziće se u ul. Vuka Karadžića (kod mosta na reci Kolubari,preko puta poslastičarnice Rim);
tezga-štand br.4, nalaziće se u ul. Vuka Karadžića (pored platoa Centra za
kulturu).
Tezge-štandovi koje su predmet izdavanja su veličine 6 m2, a početna cena jedne tezge-štanda iznosi 50.000,00 dinara. Zakupci tezgi-štandova nemaju pravo izdavanja istih u podzakup bez saglasnosti Organizatora.
Svi se verovatno još sećaju slučaja prošlogodišnjih Tešnjarskih večeri kada je nesavesni zakupac ugradio spomenik Seči knezova u svoju tezgu iako mu taj prostor nije ni bio dozvoljen. „ Ponovo smo jasno precizirali prostore za tu namenu. Bili smo u neverici šta se prošle godine dogodilo i uvek postoji bojazan da bi nekom ponovo moglo to da „padne“ na pamet da slično uradi. Prostor je odredjen, jasno ucrtan i naše komunalne službe nadziraće i sankcionisati svaku vrstu zloupotrebe ove odluke i izdate dozvole. Može se reći da smo ove godine vodili računa i o tome da se prostori pored spomenika ne izdaju za ovu namenu“, kaže Aleksandar Vujić Subotić načelnik Gradske uprave.

Nijedne Tešnjarske večeri se u Valjevu ne održe bez prisustva brojnih prodavaca roštilja i mišljenja su po ovom pitanju podeljena. Dok jedni smatraju da takve tezge ruže samu manifestaciju iste demantuju činjenice da posle Tešnjarskih večeri svi prodavci roštilja zadovoljno trljaju ruke jer kažu prodaja uvek ide dobro. Istini za volju ukoliko samo obratimo pažnju na ljude koje susrećemo na ulici za vreme Tešnjarskih večeri možemo jasno primetiti da gotovo svaka treća osoba u ruci nosi pljeskavicu ili neki drugi specijalitet sa roštilja. Za vreme trajanja ove manifestacije dobro prolaze i pekare , ali i prodavci slatkiša, sladoleda i kokica iako se sve pomenuto prodaje po znatno višim cenama od redovne prodaje.

Koliko se pojede hrane na ulicama najbolje mogu da posvedoče radnici „Vidraka“ koji svakog jutra prazne prepune kante i skupljaju smeće na ulicama i trgovima iza nesavesnih sugradjana.

image Da li je upitanju navika ili nešto drugo teško je reći , ali da smo oduvek voleli dobro da pojedemo i popijemo nepobitna je činjenica.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.