Kad grom udari dvaput

imageVerovatnoća da grom udari u neki stambeni objekat postoji , ali da grom dva puta udari baš u isti objekat drastično smanjuje statistički procenat verovatnoće. Ipak Milan Nedić iz Lelića svedoči da je njegova kuća u dva navrata bila na udaru.

Milan Nedić iz Lelića valjevskim novinarima ispričao je da je najpre 11. juna uj ranim jutarnjim satima grom udario u odžak njegove kuće.” Bilo je kao da je pala bomba , takav je bljesak i tresak bio. Odžak je pukao, deo krova, ispala su ulazna vrata, pukao je zid u kupatilu gde se spoljni zid odvojio od plafona, ispucalo je još na desetinu mesta, kao da sam bio u epicentru zemljotresa”, kaže Nedić.

Pored pucanja zidova u kući su izgoreli brojni električni aparati , ali i električne instalacije na banderi .” Uništeni svi prekidači i utičnice, instalacija na banderi u dvorištu, po dva bojlera, frižidera i zamrzivača, veš-mašina, risiver za digitalnu televiziju, muzički stub, TV prijemnik i antenu”, gotovo sve navodi Nedić.

Manje od mesec dana je prošlo kada je valjevski kraj pogodilo novo nevreme. U trenutku drugog udara nije bio u kući.” Kiša je tek počela i grmelo je, bio sam u dvorištu kada mi se pred očima ponovo zabelelo kao da sviće, opet uz jak tresak. Ponovo je grom ciljao u odžak, zbog čega je pao plafon u dnevnoj sobi pa se vidi trska” nemoćno širi ruke Nedić.
Već nakon prvbog udara Nedić je neko vreme proveo u bolnici i trenutno je na trerapiji. Od dobrostojeće kuće ostao je gotovo bez ičega. Nedić kaže da će tražiti pomoć od Skupštine grada Valjeva , ali i od Udruženja boraca u Valjevu čiji je član.
Zapisnik o nanetoj šteti već postoji.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.