Final four na bazenu u Petnici

imageFinale druge lige pod krovnom organizacijom Vaterpolo Saveza Srbije biće održano ovog vikenda na bazenu u Petnici u organizaciji VK Valis 93. " Ovo je klub koji ima veliki potencijal i kvalitetne igrače i od njih treba očekivati veliki uspeh u narednim godinama", kaže sportski direktor kluba Igor Milanović.

" Kako je druga liga bila organizovana u dve grupe, sever i jug i kako je Valis 93 zauzeo prvo mesto komšijski Valis drugo mi smo se kvalifikovali za organizaciju ovog takmičenja u Valjevu i finale . Iz južne grupe imamo dva kluba tako da će u subotu i nedelju biti organizovan Final four , a utakmice će se igrati od 17.30 oba dana", rekao je Zoran Jokić predsednik kluba. Jokić je danas rekao da su ratne sekire izmedju dva vaterpolo kluba u Valjevu zakopane i prevazidjene , ali i konstatovao da ni u jednom sportu u kome ima više klubova niko toliko ne podgreva tenzije kao što je to slučaj sa vaterpolom. " Te tenzije neprestano se podgrevaju , a razloga za to realno nema i lično smatram da će ova dva kluba saradjivati u budućnosti", rekao je Jokić.
Igor Milanović govorio je na danas održanoj konferenciji o referencama kluba Valis 93 i rekao da šansa za uspeh postoji. " Pre svega sam, zahvalan Valjevu zbog postavljanja balona čime su se strvorili preduslovi da i mi kao struka pojačamo rad i nastavimo uspehe koje smo započeli. Moramo zaista da prionemo na posao i ovaj vikend nam je vrlo bitan i zbog ulaska u Prvu B ligu. daćemo svoj maksimum i sve od sebe. Pored učešća na Final fouru pravimo planove i oko formiranja tima i njegove ozbiljne stabilizacije koja je potrebna za ulazak u Prvu ligu. to i Valjevo i Valjevci zaslužuju", rekao je Milanović. Ekipa Valisa 93 pretežno je valjevska, a Milanović kaže da ima mnogo talentovane dece. " Ali moramo da postignemo poziciju da ima u klubu 60 ili 70% vwaljevske dece jer to je stabilnost i ulaganje u budućnost", objasnio je Milanović.
Konferenciji za novinare prisustvovao je i načelnik gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić koji je pozvao sve gradjane da dodju i isprate utakmice . " Drago nam je što Valjevo postaje značajan centar vaterpolo sporta. S druge strane turnir se održava u vreme Tešnjarskih večeri pa mi i nismo imali dilema kada smo čuli da je Valis 93 dobio organizaciju takmičenja isto takmičenje uvrstimo u program tešnjrskih večeri. što se grada tiče imaćete podršku kao i do sada", rekao je Vujić Subotić.

Zbog održavanja ovog takmičenja za vikend će olimpijski bazen za gradjane biti otvoren samo do 17 sati.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.