Diplome za male plivače

imageŠkolicu plivanja koju finansira grad iz LAPD ove godine pohadjalo je 180 polaznika. Danas je poslednja grupa od njih 60 dobilo diplome i zvanje plivača.

„ LAPD je izuzetno značajn Plan akcije kroz njega je od 2008 godine prošlo oko 2600 dece i školica plivanja je samo jedan deo . Do sada je na ovaj Plan potrošeno oko 15 miliona , a u ovoj godini je opredeljeno 2 miliona. Namera nam je da sledeće godine povećamo budžet za tu namenu“, reko je načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić na danađšnjoj dodeli Diploma.

Ove godine je zabeleženo najveće učešće u školici plivanja kojom je obuhvaćeno 180 dece. „ Bilo mi je mnogo lepo , naučila sam da plivam . Bilo je puno dece koja su se plašila , ali nama učitelji kažu da udjemo slobodno i da su oni tu za nas da nam se ništa ne može dogoditi“, kaže Nadja Petrović dok je njen drug Veljko Manojlović novinarima rekao da je naučio pored plivanja i da gnjuri:“ Imam sedam godina i naučio sam da plivam , sad znam da skačem u bazen , ali se više ne plašim“.

image Erika Jovanović jedna od učitelja u školici plivanja i licencirani trener plivanja danas je posebno istakla važnost obuke u razvoju svakog deteta i njegove socijalizacije. „ Radila sam na ovom projektu i obučavala decu , mogu vam reći da je ovde bilo mnogo dece koja su prvi put videla bazen, nikad pre ove obuke nisu došla u Petnicu i razumljivo je što su imali strah. Imali smo 100 dece iz redovne nastave i decu sa posebnim potrebama. Kad bi imalo novca da svi prvaci budu uključeni to bi bilo najbolje, ali očito nema . Neki su naučili da plivaju , a za neke je uspeh što su uopšte ušli u vodu. Jako veliki broj ih je proplivao“, rekla je Jovanović.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.