Čiji je Marković odbornik?

imagePitanje na koje se traži odgovor posle sednice Skupštine je da li je odbornik SNS-a Milan Marković samostalni odbornik ili je i dalje deo pomenute odborničke grupe. Po nezvaničnim saznanjima Vamedie u odborničkim krugovima izrečena je sumnja da je Marković svoju nameru da se osamostali u pisanoj formi predao predsedniku Skupštine Mihailu Jokiću. U sekretarijatu Skupštine potvrdjuju da takav zahtev zvanično nije stigao.

Posle jedne vremenske pauze odbornik SNS-a Milan Marković ponovo se aktivirao pa se u broju izlazaka za govornicu gotovo takmiči sa odbornikom Pobede Ljubomirom Bradićem . Dok se kod Bradića svremena na vreme može primetiti i koji konstruktivan predlog i podrška kod Markovića se jedino beleži kritika i animozitet prema vladajućem SPS-u i njegovim funkcionerima. Marković je na poslednjoj vanrednoj sednici Skupštine koju je u znak protesta na kraju i napustio pre usvajanja Zaključka, polemisao sa gostima profesorima , narodnu obznanio da će vrlo brzo imati sva potrebna znanja iz oblasti hidrogeologije i gradjevine , iznosio podatke sa interneta dok je njegova odbornička grupa bila tiha izuzev odbornice dr Aleksandre Milutinović koja se za govornicom našla samo jednom. Interesantno je da profesura iz koje Marković dolazi , medicina , gotovo uvek poručuje da se podaci sa interneta moraju uzimati i koristiti obazrivo i uz konsultaciju sa stručnim licima. Ovo pravilo očito ne važi u slučaju hidrogeologije koja može biti završena uz malo činjenica koje pruža Google.
Ipak poslednja sednica nije jedina na kojoj je odbornik Marković iznosio stavove koji su bili oprečni ishodu glasanja njegove odborničke grupe pa se odavno u skupštinskim kuloarima postavljalo pitanje u kojoj je stranci Marković? Isto pitanje intenzivirano je nakon ove sednice Skupštine , a za sada nezvanična saznanja iz odborničkih krugova govore da je Marković predsedniku Skupštine Mihailu Jokiću koji je član SNS-a ipak podneo zahtev za nastup kao samostalni odbornik. Ova informacija koju prati objašnjenje da Jokić i naprednjaci verovatno pokušavaju da situaciju smire zadržavanjem takvog zahteva za sada je samo priča i nije potvrdjena činjenica. S druge strane u sekretarijatu Skupštine potvrdjuju da zvanično takav zahtev ne postoji odnosno da njima nije predat.
SNS poslednjih mesec dana u više navrata je poručivao da su već u kampanji za predstojeće lokalne izbore te i da zbijaju redove i nastupaju jedinstveno pa je pravo pitanje nakon nastupa odbornika Markovića da li je to jedinstvo baš takvo kakvo naprednjaci obznanjuju?
Ova partija do sada je već imala nekoliko odlazaka odbornika, ranije i izbacivanje članova , brojne struje unutar partije pa je razumljivo i da priča o jedinstvu mora biti deo izbornog marketinga.Koliko se odbornik Marković koji ima podršku odredjenog broja članova uklapa u tu priču , ostaje da se vidi .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.