Valjevac zapalio poznatog japanskog voditelja

imageViše od 20 miliona gledalaca u Japanu gledalo je kako njihovog poznatog TV voditelja i šoumena “potpaljuje” jedan Valjevac, poznati srpski kaskader Tomislav Mitrović (42). Nije šala, radilo se o pravom “loženju” poznatog japanskog TV lica i to na 400 stepeni Celzijusa!

Nagaoka je voditelj zabavne emisije “Let’s challenge in the world” na japanskoj TV Nippon u kojoj, tragajući za neobičnim bizarnostima i ekstremnim izazovima širom sveta, lično pokušava to da uradi. Tako je na sajtu Youtube pronašao snimak Kaskaderske akademije u Parizu u kojoj je Tomislav Mitrović predavač i na kojem je prikazano kako Valjevac postavlja neobičan svetski record – koordinira gorenje tela 45 svojih studenata, kaskaderske veštine u kojoj je specijalista. Oduševljen viđenim, Japanac je poželeo da nauči da gori kao francuski kaskaderi, pa je kontaktirao Tomu.
– Najpre nisam hteo da pristanem, jer je čovek samo TV voditelj željan dobre zabave i atraktivne emisije, dok je kaskada gorenja ozbiljna stvar sa maksimalnim rizikom. Međutim, bio je, kao i cela njegova produkcija, japanski uporan, pa smo se dogovorili da snimanje, uz prethodnu obuku, obavimo u Beču gde su već radili jednu od priča za njihov TV šou – priča Toma za 24 sata.
Nagaoka je, kako kaže, pošto-poto hteo da gori na isti način kao i kaskaderi u Parizu, pa mu je Valjevac pripremio zadatke da žonglira loptu sa zapaljenim nogama, zapaljen pegla svoju košulju na zapaljenoj dasci za peglanje, ted a gori dok čita novine i odjavljuje svoju emisiju.
– Morao je da nauči opremu, kretanje i disanje, kao i da se navikne na vodeni gel koji stoji u zamrzivaču i kojim se prekriva telo tokom kaskade, jer se gorenje izvodi na 400 stepeni i svaki pogrešan pokret ili udah mogu dovesti do tragedije. Međutim, on je sve što sam mu objašnjavao radio bukvalno u milimetar ili sekund, kao da sam ukucao podatke u neki program za računar!
Maksimalno skoncentrisan i hrabar, opravdao je duh samurajskog naroda i obavio neverovatnih 20 gorenja za pet časova snimanja – prepričava Mitrović.
Paljenje Japanca, Foto: P.Vujanac
Emisiju u kojoj Nagaoka gori na razne načine, kako mu se posle emitovanja pohvalio japanski voditelj, videlo je 20 miliona gledalaca u Japanu i zemljama Azije u kojima se takođe prikazuje.
– Za sedam godina emitovanja “Let’s challenge in the world” nikada nisam dobio takve ovacije audotorijuma – poverio se Japanac Valjevcu.

24 SATA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.