Uklanjanje „Tavernine“ bašte sa „okupiranog“ parkinga

imagePolicija je obezbeđivala uklanjanje betona i behatona sa „okupiranog“ parking mesta ispred „Taverene“ u Karađorđevoj ulici, čiji je vlasnik prethodno sam uklonio stubove letnje bašte koju je želeo da postavi preko parkinga.

Gradske vlasti prethodno su saopštile da je vlasnik ovog restorana bez dozvole betonirao javni parking tokom vikenda, kako bi na njemu postavio letnju baštu sa stolovima i stolicama, nakon čega je nadležna inspekcija naložila da taj prostor vrati u provobitno stanje. Takođe, bilo mu je naloženo da ukloni i postavljene stubove ispred objekta, takođe planirane za letnju baštu, za šta međutim nije podneo dozvolu.
Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić je rekao da je komunalna policija u saradnji sa građevinskim inspektorom izvršila kontrolu radova, kada je i ustanovljeno da vlasnik “Taverne” nema nikakvu dozvolu za to. Kako je rekao, inspekcijski organ Gradske uprave doneo je potom rešenje o uklanjanju objekta u roku od 24 sata. Vlasnik Milosav Bebić je danas uklonio stubove, a mehanizacija “Vidraka” je počela da uklanja behaton ploče sa betoniranog parking mesta, dok je na licu mesta, kao asistencija na zahtev Gradske uprave, bila prisutna i policija.
Sam Milosav Bebić, s druge strane, rekao je da “nije uradio ništa što se u Valjevu ne radi poslednjih 25 godina.
“Poslednjih 25 godina, kako se ja bavim ovim poslom, procedura za dobijanje letnje bašte je takva da mi kada počne lepo vreme ispred objekta postavimo izbaci stolove i stolice, pa onda dođe inspekcija, izmeri koliko je to prostora i naloži nam da napišemo zahtev za zauzeće, posle čega, od dana podnošenja zahteva, mi plaćamo zakup. Tako sam i sada uradio, a behaton sam postavio na parking mesto jer želim dag a zakupim za rok od 365 dana, pošto tu planiram i zimsku baštu. Ne vidim razlog da budem odbijen nakon podnošenja zahteva, jer sam prošle godine uredno plaćao zakup za šest parking mesta moje letnje bašte”, ispričao je Bebić.
On nije sporio da zahtev još nije podneo, ali je obrazložio da je čekao da bude pozvan u Gradsku upravu na obećani razgovor o oslobađanju plaćanja, jer, kako tvrdi, “dva i po meseca nismo mogli da radimo sa letnjom baštom dok je trajala rekonstrukcija ulice”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.