Snabdevanje vodom u gradu uredno

imageDanas je zasedao Štab za vanredne situacije grada Valjeva i izdao saopštenje sledeće sadržine: Snadbevanje vodom na teritoriji grada Valjeva je stabilno i to kako na gradskom, tako i na seoskom području.

Vodom se uredno snadbevaju i naseljena mesta Paune, Mrčić i Klinci u kojima su u protekloj nedelji angažovanjem JKP „Vodovod“ Valjevo otklonjeni problemi koji su uzrokovali prekide u vodosnadbevanju.
Snadbevanje vodom naseljenih mesta sa vodovoda „Kukalj“ vrši se u skladu sa Odlukom o načinu raspodele raspoložive količine vode u uslovima restrikcije, počev od 27.07. 2015.godine i u postojećim uslovima obezbeđene su dovoljne količine vode za primarne potrebe stanovnika ovih područja.
Snadbevanje područja kojima se voda obezbeđuje sa krčmarskog izvorišta funkcioniše na način koji je uspostavljen u prethodnom periodu.
Meštani naselja Divlje brdo u proteklom periodu snadbevani su tehničkom vodom, a u toku vikenda će biti obezbeđeno dopremanje pitke vode, na način i na mestima koja će biti utvrđena neposrednim uvidom stručnih službi na terenu.
Postojeća situacija u snadbevanju vodom je zadovoljavajuća, ali vremenske prognoze ukazuju na visoke temperature u predstojećem periodu. S toga ostaje na snazi apel građanima Valjeva da ekonomično i racionalno koriste vodu sa gradskog vodovoda, prevashodno za piće te da se uzdrže od aktivnosti u kojima se voda koristi za pranje stambenih ili zalivanje zelenih i drugih površina kao i drugih aktivnosti koje mogu dovesti do prekomernog nenamenskog trošenja vode.
Sve prijave u vezi nenamenskog korišćenja vode mogu se podneti na telefon komunalne policije 064 875 27 56.

Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.