Saopštenje Štaba za vanredne situacije

imageVisoke temperature koje traju već gotovo dve nedelje uslovile su povećanu potrošnju vode , kako u samom gradu tako i u okolini. Postojeći kapaciteti obezbeđuju redovno snabdevanje potrošača u gradskom području , ali ukazuju na neophodnost racionalnog trošenja vode.

Potrebno je s toga da građani Valjeva ekonomično i racionalno koriste vodu sa gradskog vodovoda , prevashodno za piće , te da se uzdrže od aktivnosti u kojima se voda koristi za pranje stambenih ili zalivanje zelenih i drugih površina.
Imajući u vidu činjenicu da postrojenje za preradu pitke vode na Pećini radi maksimalnim kapacitetom ,ponovo apelujemo na naše sugrađane da odgovornim ponašanjem, doprinesu daljem nesmetanom funkcionisanju sistema vodosnabdevanja u gradu, kako ne bi bilo ugroženo snabdevanje vodom građana u visinskim zonama.
Stavljanjem u funkciju vodovoda u naseljenom mestu Divci obezbeđeni su uslovi za nesmetano vodosnabdevanje meštana u ovom delu grada Valjeva.
Postojeća situacija u seoskim područjima ukazuje na potrebu preduzimanja mera u cilju obezbeđivanja uslova za ravnomerno snabdevanje vodom seoskih područja .Usled ograničenih količina vode na seoskom vodovodu „“Kukalj““ JKP““Vodovod““ Valjevo doneo je Odluku o načinu raspodele raspoložive kloičine vode u uslovima restrikcije , počev od 27.07.2015 godine po sledećem planu:
Ponedeljak,Utorak i Sreda – snabdevanje korisnika kraka „A“ i to sledećim redosledom:
Ponedeljak: Lelić i Savići
Utorak: Bogatić, deo Donjih Leskovica
Sreda: Donje i Gornje Leskovice
Četvrtak – snabdevanje korisnika srednje cevi (Maksimovići, Petrovići, Spasojevići, Arsenijevići)
Petak,Subota i Nedelja – snabdevanje korisnika kraka „B“ i to sledećim redosledom:
Petak: Sušica i Gornje Stubo
Subota: Sandalj
Nedelja: Paklje, Donje Stubo
U slučaju nastanka tehničkih problema, JKP „Vodovod Valjevo“ može privremno otstupiti od navedenog plana raspodele raspoložive količine vode. Voda sa seoskog vodovoda „Kukalj“ može se koristiti samo za sanitarne potrebe korisnika.Upotreba ove vode za zalivanje bašti i u druge svrhe strogo je zabranjena. Nadzor nad sprovođenjem ove odluke vršiće Komunalna inspekcija Grada Valjevo. Ovaj plan raspodele raspoložive količine vode primenjivaće se do normalizacije stanja vodosnabdevanja korisnika seoskog vodovoda „Kukalj“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.