Dani kupine u nedelju 26. jula na Stavama

imageU valjevskom planinskom selu Stave u nedelju 26. jula održaće se osma po redu manifestacija „Dani kupine“, koja će okupiti najbolje proizvođače voća, rečeno je na konferenciji za novinare.

Pokrovitelj ove manifestacije je grad Valjevo, a organizatori su meštani Stava uz podršku Turističke organizacije Valjevo, Regionalne privredne komore i Zavoda za poljoprivredu. Program počinje u 11 sati izložbom kupine i proizvoda od kupine, a u 13 sati je predviđeno otvaranje manifestacije. Potom sledi kulturno umetnički program, gde će nastupiti dva kulturno umetnička društva iz Valjeva „Đerdan“ i „Izvor“i pevačke grupe sa Stava. Po prvi put se ove godine organizuje takmičenje u igranju tradicionalnog srpskog kola pod nazivom „Igra za dukat“.
Organizatori očekuju brojne goste sa strane, udruženja žena koja će izložiti svoje proizvode, predstavnike turističkih organizacija Osečine, Krupnja, Ljubovije Mionice i drugih mesta koja će predstaviti svoje potencijale.
„Stručnjaci Poljoprivredne stručne službe vredno rade na terenu i pregledaju kupinjake. Za učešće u izboru za najbolji kupinjak, prijavilo se 15 proizvođača, a očekujemo da će broj izlagača plodova kupine biti mnogo veći, bar četrdesetak“, rekao je Zoran Lukić iz Organizacionog odbora.
Biće dodeljene i nagrade i to za najbolju kupinu, najbolji kupinjak i najbolji proizvod od kupine.Pored pomenutog programa predviđen je i bogat prateći program koji obuhvata narodno stvaralaštvo, gastro fest (nadmetaće se majstori pripremanja gulaša)i razne sportske aktivnosti: lovstvo – takmičenje, vožnja fijakera kao i lekarske preglede.
Organizatori su pozvali Valjevce da posete ovu izuzetno lepu i zanimljivu manifestaciju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.