Prijem za Valjevce, prvake Evrope u košarci

imageGradonačelnik Valjeva Stanko Terzić organizovao je danas prijem za Vladimira Đokića, selektora U-20 košarkaške reprezentacije Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Pored Đokića, koji je i trener valjevskog Metalca, gradonačelnik je organizovao i prijem za pomoćnog trenera reprezentacije Lazara Gojkovića i igrače Metalca Božidara Babovića i Petra Rakićevića, koji je zbog privatnih obaveza bio odsutan.
„Ponosan sam što sam Valjevac i što sam upravo kao trener Metalca, zahvaljujući i njegovim uspesima, došao do pozicije selektora sjajne generacija momaka. Učinio sam sve što sam umeo i ispalo je sve kao iz snova. Cela godina i na ličnom planu mi je kao iz snova“, rekao je zahvaljujući se na pirjemu i poklonima od gradonačelnika Đokić.
Po njegovim rečima, utisci posle EP u Italiji se još slažu, isitičući da niko još uvek nije svestan
koliki je to uspeh.
“Počelo je teško, jer smo se odmah suočili sa otkazima nekih važnih igrača, a i vreme priprema je bilo kratko. Pred finale, takođe, ostali smo do tog trenutka našeg najkvalitetnijeg igrača Marka Tejića koji se povredio. Međutim, pokazalo se da je ovo timski trijumf, jer svi su, igrači i ceo stručni štab, od prvog do poslednjeg dana disali kao jedan. Finale je bilo pravi izazov, jer su i Španci bili do tada neporaženi, ali smo pokazali da smo kvalitetniji od njih u ovom trenutku“, kazao je Đokić.
Selektor U-20 sreprezentacije danas je otkrio da je optimista da će Srbija osvojiti titulu bio od prvog meča, koji je igran protiv domaćina Italije.
„Pred tu utakmicu sa Italijom sam rekao saradnicima da ako njih dobijemo da ćemo postati šampioni. Gubili smo par minuta pred kraj, ali smo pokazali snagu za preokret, do izražaja je došao pobednički mentalitet ove generacije, i to su pokazivali u svakom meču koji je sledio do samog finala i u finalu“, rekao je Đokić.
On je otkrio da i u narednoj sezoni ostaje na trenerskoj klupi valjevskog ABA ligaša i da pripreme Metalca počinju 5. avgusta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.