Pavlović podneo ostavku

imageOstavku na mesto direktora jutros je podneo Djordje Pavlović direktor JKP“Vodovod“.Skupština bi danas trebalo da potv4rdi dolazak na njegovo mesto Draganu Grrujičiću koji dolazi sa mesta tehničkog direktora Krušik Akumulatora.

„Ovog jutra podneo sam neopozivu ostavku na mesto direktora .Razmotrio sam situaciju i došao do zaključka da je napravljen niz propusta u vreme restrikcija koje su sprovedene u Valjevu. U svemu tome nalazim da postoji i moja lična odgovornost. Zakazao je tehnički sektor i sistem obaveštavanja . Unutar preduzeća su nadležni službenici podneli meni izveštaj i ja smatram da postoji i moja odgovornost. Zato je prošlo neko vreme jer sam želeo da sagledam situaciju“, rekao je Pavlović ovog jutra novinarima.
Svoju odgovornost Pavlović vidi u načinu kadriranja unutar preduzeća i načinu dodeljivanja radnih zadataka licima koje je izabrao za saradnike.
“ Postojao je propust koji je morao biti sankcionisan.Ja sam davao zadatke koji nisu bili ispunjeni. Smatram da je nedopustivo da NO i ja nismo imali informaciju da plan restrikcija nije menjan 25 godina. To je donekle i odgovornost lica koja su bila na mestu direktora i pre mene , ali ja ovde govorim iz svog ličnog ugla. Ovo je moj ični moralni čin i nadam se da će moja ostavka biti primer prihvatanja odgovornosti i drugim licima koja obavljaju neku javnu funkciju“, rekao je Pavlović. On dodaje da je ostavka isključivo njegov moralni čin i da na njega nije vršen nikakav pritisak da je podnese.
„Postoji dosta stvari koje treba završiti u „Vodovodu“ u narednom periodu i to čeka novog direktora .Tu je vodovod za Brankovinu, rekonstrukcija dve crpne stanice , GIS. ubedjen sam da će neko ko bude preuzeo dužnost to završiti odgovorno. Još jednom kažem, smatram da svi koji smo nosioci javnih funkcija moraju preuzeti odgovornost. Ako bi moja ostavka tako bila shvaćena ona će po mom ličnom mišljenju biti u potpunosti opravdana i ispunila bi cilj“, rekao je Pavlović.

Na Pavlovićevo mesto po saznanjima Vamedie bgiće postavljen Dragan Grujičić tehnički direktor Krušik Akumulatora .

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.