Novi direktori i izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova

imageDanašnju sednicu Skupštine uglavnom karakterišu brojni izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova , ali i brojne kadrovske smene medju kojima su ostavke direktora Doma zdravlja i JKP“vodovod“ , ali i imenovanja lica na njihova mesta.

Skupština će danas razmatrati uglavnom izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova , ali i kadrovska pitanja medju kojima su ostavke direktora DZ i „Vodovoda“, imenovanje direktora UFK“Valis“ Aleksandar Mijailović, medjuopštinskog arhiva, imenovanje direktora novog javnog preduzeća Agrorazvoj valjevske doline. Po saznanjima Vamedie na ovo mesto u novo javno preduzeće dolazi Bojan Bošković koji je do sada vodio Regionalnu agenciju Aroco, na mesto direktora Doma zdravlja dr Milan Marković, na mesto direktora „Vodovoda“ Dragan Grujičić.
Skupština je sa dnevnog reda skinula tačku koja se odnosi na javna pravobranilaštva , ali je dodala tačku koja se odnosi na početak izgradnje ambulante u Divcima.
odbornici već ovog trenutka raspravljaju o Toplani , a za govornicom je odbornik Ljubomir Bradić koji kritikuje rad Toplane . Bradić za sada tvrdi da Toplana maltretira gradjane.Po svemu sudeći odbornik Bradić je počeo da plaća grejanje jer se na ranijim sednicama Skupštine moglo čuti da je bio medju povlašćenim kupcima toplotne energije.
Protiv izveštaja Toplane su odbornici SNS-a koji su za govornicom najavili da neće podržati usvajanje ovog izveštaja. “ Ovo preduzeće beleži gubitke ima 64 zaposlena sa platama preko 40 000 dinara pa se pitam kako je moguće da ovo javno preduzeće ne dotiču nikakve mare štednje u gtrenutku kada cela država štedi. treba da se zapitamo o čemu se radi kad gubitaš ima ovakve zarade . Milijardu duga , a zaposleni imaju veće plate nego profesori u školama“, rekla je za govornicom odbornica Zorica Jocić. Ona je imala primedbe i na usluge po ugovoru , mali broj prijavljenih gradjana za priključenje na toplovodnu mrežu.
U raspravu o Toplani hteli su da se uključe i predstavnici udruženja potrošača , ali je Skupština glasala protiv njihovog uključivanja .

Ne treba zaboraviti da je preduzeće Toplana već u procesu konsolidacije i restrukturiranja kako bi se smanjili dugovi koje ima. Raprava o ovom preduzeću još uvek traje .

 

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.