Gazda porodilji: Vučić neka ti plati doprinose

imageBlic/Da li ste mi uplatili doprinose? Ne mogu da overim zdravstvene knjižice ni sebi ni bebi, pitala je mejlom Valjevka Jelena Mitrović, koja se nalazi na porodiljskom bolovanju, svog poslodavca.

– Obrati se Vučiću – odgovorio joj je mejlom Milorad Pavićević, vlasnik „Ital sport Serbia“.

Pošto joj duguju osam naknada za porodiljsko bolovanje, koje poslodavac ne isplaćuje iz svog džepa nego novac dobija od države, ogorčena zbog bahatog odnosa gazde, Jelena je odlučila da tuži Pavićevića, u čijem je maloprodajnom objektu u Valjevu počela da radi kao šef 15. novembra 2013. godine.

Agonija
– Osam dana kasnije sam saznala da sam u drugom stanju, ali pošto trudnoća nije bila teška, odlučila sam da tri meseca ne obaveštavam poslodavca o tome, već sam radila normalno, nekad i po 11 sati dnevno. Kada sam ga obavestila o trudnoći, nije bilo nikakve povratne informacije. Problem je nastao kada je jedan od butika zatvoren i kada je jedna od koleginica trebalo da bude otpuštena. Da ona ne bi ostala bez posla, ja sam otišla na trudničko bolovanje u šestom mesecu trudnoće – priča za „Blic“ Jelena, kojoj Pavićević duguje oko 160.000 dinara.
Od tada traje njena agonija. Svakog meseca, kaže, morala je da proverava da li je poslodavac Fondu PIO predao sva dokumenta i praktično moli za svoj novac.

– On je tek u septembru prošle godine predao moje papire za trudničko bolovanje, nakon čega mu je refundiran novac za četiri meseca. Međutim, duguje mi još osam naknada koje mu je država takođe refundirala. Uz to, pošto mi doprinosi nisu uplaćeni, ni ja ni beba nemamo overenu zdravstvenu knjižicu. Na mejlove odgovara bahato, kao da sam nešto skrivila, poput odgovora da se obratim Vučiću kada sam pitala za knjižice. Dok je on zimovao u Švajcarskoj, ja svom detetu za prvu Novu godinu nisam imala da spremim paketić – ogorčena je majka desetomesečne Emilije.

Jelena je slučaj prijavila inspekciji rada, a poslodavca je tužila sudu u Beogradu, gde je sedište firme „Ital sport Serbia“.

Bez komentara
Pozvali smo i Milorada Pavićevića za komentar Jeleninih tvrdnji. On je najpre rekao da će se o tome konsultovati sa advokatom, ali ni dve nedelje nakon prvog poziva nije odgovorio na pitanja „Blica“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.