Da li je Pavlović pogrešio?

imageU Valjevu pljušte ostavke i imenovanja. Dok su svi govornici u Skupštini juče tvrdili da je Djordje Pavlović dojučerašnji direktor „Vododovda“ dobro radio svoj posao te i da njegova ostavka nije morala da usledi niko se nije zapitao kakvi su aršini ista te Skupštine koja protivno stavu zaposlenih postavlja za direktora Doma zdravlja dr Zavena Der Hazarjana. Da li je Pavlović pogrešio?

Nakon što je obavestio javnost da je podneo ostavku smatrajući da postoji njegov udeo u odgvornosti u smislu kadriranja u „Vodovodu“ Djordje Pavlović bio je tema govora mnogim odbornicima. U skupštinskom holu uglavnom su se mogli čuti komentari da se radi o kvalitetnom mladom čoveku , vrednom i poštenom pre svega. Odbornici kao da su bili iznenadjeni činjenicom da neko može podneti ostavku na direktorsko mesto pritom ne optužujući nikoga ne tražeći ništa . Slavica Pantelić Cupać odbornica PSS-a rekla je za govornicom “ Poštovani sugradjani molim vas zapamtite ime ovog mladog čoveka ovako nešto se ne sreće često.“ Za govornicom su se uglavnom nizali predstavnici opozicije , a dr MIlan Marković iz SNS-a izneo je takodje stav da Pavlovićeva ostavka nije bila neophodna jer je on lično dobro radio svoj posao. Marković je pritom sugerisao javnosti da je Pavlovića niz vodu pustila njegova partija koja ne zna očito da vrednuje svoje kvalitetne ljude. Zašto je Markovićeva izjava licemerna?

image Ista Skupština pri kraju zasedanja po skraćenom postupku glasala je o imenovanjima pa je na mesto vd direktora Doma zdravlja postavila dr Zavena Der Hazrjana , čoveka koji je do sada promenio četiri partije . Naime , ako politika postavlja i bira kadrove podsećanja radi Der Hazarjan bio je član DSS-a , G17+, SPS-a i sada Pokreta socijalista. Od svih ovih partija Hazarjan nije profitirao samo u DSS-u zbog čega je i napustio tu partiju i prešao u G17+ gde je za sebe isposlovao mesto zamenika predsednika Skupštine. Upućeni tvrde da je u to vreme Hazarjan bio poznat po svojim putovanjima u Beograd koristeći službeni automobil Grada Valjeva. Isti izvor tvrdi da je naloge za putovanja potpisivao tadašnji predsednik Skupštine Goran Lučić . Niko nikada nije saznao u koje poslovne svrhe je Hazarjan koristio službeni automobil. Naredna partija u kojoj je Hazarjan našao uhlebljenje bio je SPS koji mu je dao mesto zamenika direktora Doma zdravlja. Ali mesto zamenika nije isto što i mesto direktora pa se Hazarjan iz SPS-a prebacio u novoosnovani Pokret socijalista koji u Valjevu predvodi Miroslav Mandić takodje nekadašnji kadar SPS-a i prvi čovek protokola u devedesetim godinama u Valjevu. Pokret socijalista u državi nije opcija bliska SPS-u već SNS-u pa nije ni iznenadila informacija da je Hazarjan zapravo predlog naprednjaka. Možda je odbornik SNS-a Milan Marković prateći političku karijeru svog kolege Hazarjana negde i izgubio nit jer je od skora u politici , ali svakako nije osoba koja treba da govori o kadriranju s obzirom da njegova partija postavlja za direktora osobu koju je sindikat kroz krivične prijave označio kao nepodobnu.
Za govornicom u Skupštini i odbornica Zorica Jocić SNS takodje je izmedju ostalog govorila o kadriranju i o tome da je jako važno kakvi se ljudi postavljaju na koja mesta te i da treba voditi računa o njihovoj kvalifikaciji i spremnosti da preuzmu odgvornost. Ako se uzme unzir ovaj odabir kadra naprednjaka pomalo je nejasno na šta je Jocićeva tačno mislila u smislu kvalifikacija.
SPS se još nije oglašavao po pitanju ostavke Pavlovića, ali ni po pitanju Doma zdravlja i činjenici da je SNS-u prepustio izbor direktora, ali je kažu moguće da će izjave uslediti.
Bilo kako bilo , Skupština je glasala za ovo postavljenje što znači da se sa predlogom slaže. Pa ako su merila Skupštine krivične prijave , partijsko mešetarenje , otpor zaposlenih, a sa druge strane opozicija za Pavlovića kaže mladost , doslednost , moralnost razumljivo je da Pavlović nije ni mogao da u takvom društvu nadje svoje mesto. Skupština je dakle takvim stavom Pavloviću poslala poruku : Pogrešio si mladi čoveče ima nešto važnije od odgovornosti – politika !

image A politika verovatno oslobadja od odgovornosti?

S.V.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.