Auto za kućnu posetu prešao 1000 km

imageKomisija koja je ispitivala rad Doma zdravlja iznela je u pet tačaka zaključke svog rada. Komisija pronašla odredjene nepravilnosti u radu izmedju ostalog auto hitne pomoći koje je za samo jednu kućnu posetu prešlo 1000 km.

Pred početak sednice Skupštine komisija koja je ispitivala rad Doma zdravlja podelila je odbornicima zaključke do kojih su došli nakon pregleda dostavljene dokumentacije. komisija u pet zaključaka navodi:
-Upravni odbor DZ Valjevo je protivno zakonu o radu menjao Anksom osnovni ugovor o radu zaključen sa dr Milivojem Simovićem jer je prilikom raspisivanja konkursa za radno mesto direktora DZ jasno definisao da se traži izvršilac koji će biti 100% vremena angažovan na poslovima direktora.
Naime uvidom u dokumentaciju komisija je ustanovila da je UO ustanove direktoru odredio samo 50% radnog vremena na poslovima direktora, a 50% radnog vremena na poslovima lekara.Po mišljenju7 komisije UO je imao pravo da donese takvu odluku , ali uz isključivu potvrdu i saglasnost Skupštine grada.
-Komisija nije dobila odgovor na pitanje :“Kolika je bila ukupna neto zarada za period u kome je direktor obavljao dužnost direktora, kao ni iznos koji bi primio za isti period u varijanti da isti posao obavlja u punom radnom vremenu sa pripadajućih 40 prekovremenih radnih sati.
-Loša evidencija neažurna knjigovodstvena stanja ozbiljno opterećuju DZ i ne mogu dati pravi uvid u stanje ove ustanove.
-Medjusobni odnosi izmjedju Fonda RFZO su knjigovodstveno neusaglašeni i ne daju ni izbliza pravu sliku finansijskog stanja DZ Valjevo.
-Za korišćenje motornih vozila u okviru DZ nema evidencije , a najdrastičniji primer je dokument u kome je za jednu kućnu posetu vozilo prešlo 1000 km što je i teoretski nemoguće.
-Nije dobijen odgovor kao ni prateća dokumenatcija o tokovima novca dobijenim od osiguranja na ime odštete prouzrokovane poplavom u službi stomatologije u 2013. godini .
-Predlaže se utvrdjivanje odgovornosti dkirektora i rukovodećeg tima kao i predsednika i članova Upravnog odbora Doma zdravlja.
Komisija je dakle ustanovila niz neravilnosti u radu i izvesno da će za utvrdjeno, neko morati da snosi odgovornost.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.