Unin kreativni centar

imageNova zanimljiva inicijativa i mesto za stvaralaštvo dece i odraslih u našem gradu je „Unin kreativni centar“. Sledeći iskustva knjižara-galerija u velikim gradovima, polazeći od činjenice da već raspolaže potrebnim materijalima i priborom, „Una mega šop“ je na spratu svog marketa na duplim trakama pokrenuo kreativne radionice.

Ideja je, pre svega, da se mališanima raspust obogati zanimljivim sadržajima, ali će program trajati preko čitave godine. Od početka juna mala umetnička dela stvaraju dve grupe Kreativno-zelene radionice, uzrasta od 6 do 11 godina: mogu da se pohvale da su napravili ramove za slike od kartona, kutije za nakit i držače za olovke u dekupaž tehnici, slike od kolaž papira, predmete od specijalne gline, priveske za ključeve u obliku mini lutkica, platneni broš… U toku je prijavljivanje za Lutkarsko-pozorišnu radionicu, kreće i dekupaž za odrasle, a u ponudi su još: maketarstvo i tkanje, radionice starih umeća (štrikanje, heklanje, vez), izrada nakita, psihološko-kreativna radionica, radionica animacije i kreativnog ručnog rada, novinarstvo i kreativno pisanje. Cene su pristupačne, materijal obezbeđen.

Novina je da se prvi put u Valjevu radi sa izuzetno kvalitetnim materijalima za izradu ukrasnih predmeta. Tako se periodično održavaju obuke za kreiranje predmeta od najkvalitetnije polimerne „fimo“ gline nemačkog proizvođača „Štedler“, koje okupljaju zainteresovane – od radoznalaca i hobista do dizajnera i onih koji se već bave izradom i prodajom unikatnog nakita. Naredna radionica je u subotu 20. juna od 10 do 14 časova, a vodi je iskusni instruktor Anja Katavić iz beogradskog Studija „Artesania“. I mališani su se oprobali u radu sa iklej (iclay) glinom, mekanom i laganom za oblikovanje.

U okviru Dečjeg kulturnog leta, na malom platou Centra za kulturu u ponedeljak 22. juna od 18.30 sati predstaviće se i Unin kreativni centar, kada će biti demonstriran rad sa „iklej“ glinom, maketarstvo i drugi predmeti nastali u radionicama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.