Uklanjanje objekata na Petničkom i Kameničkom jezeru

image U toku je uklanjanje nelegalno postavljenih objekata na Petničkom i Kameničkom jezeru . Tokom ovvog vikenda uklonjeni su objekti u Petnici , a izdato je i 19 rešenja za uklanjanje objekata na Kameničkom jezeru.

Odeljenje inspekcijskih poslova je po rešenjima gradjevinske inspekcije , a u saradnji sa JKP „Vidrak“ započelo uklanjanje nelegalnih objekata postavljenih uz Petničko i Kameničko jezero. “ Uz jezero postoji pojas širine deset ii 15 metara u zavisnosti od konfiguracije obale na kome nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvih objekata. Ovde su konkretno u pitanju šupe, nadstrešnice i to su uglavnom postavljali ribolovci. Po rešenjima koja su doneta JKP „Vidrak“ uklanja te objekte jer se tu ne radi o objektima od čvrstog materijala“, kaže Saša Ivanović načelnik odeljenja za inspekcijske poslove .
Po njegovim rečima uz samu obalu u pomenutom pojasu evidentirane su i tri kamp kućice koje će takodje biti uklonjene ukoliko ih vlasnici u medjuvremenu sami ne uklone . “ Što se tiče Kameničkog jezera tu je podeljeno 19 rešenja , ali nam se do sada samo jedna stranka javila . I tu su u pitanju slični objekti . Ukoliko se oni ne odazovu moraćemo kao i u slučaju Petničkog jezera da ih mi uklanjamo , ali ćemo sačekti svu proceduru pa su očekivanja da ćemo u julu već biti na Kameničkom jezeru. Za sada ne uklanjamo pontone jer su od drveta i estetski ne narušavaju niti ugrožavaju okolinu, ali ukoliko zateknemo pontone od buradi ili metala moraćemo i to da uklonimo“, objašnjava Ivanović.
Ivanović kaže da će u narednom periodu posebno obratiti pažnju na na ovakve objekte i odmah ih uklanjati .
„Gradjani treba da znaju da smo pokrenuli tu akciju i rešeni smo da sve ono što nije dozvoljeno u smislu takve vrste postavljenih objekata i uklonimo“, kaže Ivanović.

image JKP „Vidrak“ je na zahtev meštana u Gornjoj Grabovici ukonilo polusrušen objekat MZ. “ Taj objekat već je bio sklon padu i praktično je predstavljao opasnost i za tamošnje meštane , zarastao je u korov i nije služio ničemu , odavno se nije koristio . Mi imamo mehanizaciju koja to žođe da ukloni izašli smo im u susret“, kaže Djordje Milanović direktor „Vidraka“. Predsednik mesne zajednice Milijan Stepanovic izrazio je želju da se na ovoj lokaciji sagradi crkva!

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.