Studenti VIPOS-a čistili Jablanicu i Petničko jezero

imageStudenti Visoke poslovne škole strukovnih studija učestvovali su u velikoj prolećnjoj akciji čišćenja Valjeva, tako što su u subotu, u saradnji sa JKP “Vidrak”, čistili deo priobalja reke Jablanice i prostor oko Petničkog jezera, jednog od najomiljenijih valjevskih izletišta.

Javno preduzeće gradske čistoće je za student svih godina i studijskih programa valjevske državne visoke škole obezbedilo prevoz do ovih lokacija, džakove i rukavice, kao i osveženje. Na reci Jablanici studenti VIPOS-a su zbog visokog vodostaja mogli da očiste samo deo priobalja, ali je na Petničkom jezeru akcija uklanjanja otpada sprovedena efikasno, tako das u tokom petočasovne akcije student prikupili nekoliko desetina džakova najrazličitijeg smeća, među kojem, kako sami kažu, dominira plastična ambalaža, poput kesa i flaša, dok je na lokaciji Petničkog jezera pronađen i zabrnjivajuće veliki broj odbačenih špriceva sa iglama.

image U okviru tradicionalne prolećne akcije čišćenja Valjeva, koja je počela 22. aprila, sa više lokacija u gradu i njegovoj okolini, po podacima JKP “Vidrak”, uklonjeno je 530 kubika otpada.

VIPOS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.