Stigla 54-ta beba

      Нема коментара на Stigla 54-ta beba

imageOve godine udruženje „Da se novi život rađa” organizuje veliku akciju okupljanja beba. „Samit valjevskih VTO beba” biće održan 13. i 14. juna na Divčibarama u Vili Plamenac. Kako je rečeno na konferenciji za novinare do kraja godine očekuje se još 50 beba.

Predsednica udruženja „Da se novi život rađa” i embriolog Centra za vantelesnu oplodnju Mirka Đorđević, podsetila je da je udruženje prvenstveno osnovano sa zadatkom da se pomogne formiranju i opremanju Centra, a drugi glavni zadatak je bio da se radi na afirmaciji lečenja steriliteta i u tom smislu je organizovano niz akcija. „Pozvali smo sve porodice sa njihovom decom koja su rođena u prethodnom periodu. Zahvaljujući sponzorima, kao što su Vila Plamenac za smeštaj i mnogi drugi za hranu, imaćemo druženje sa dvadesetak porodica. Dvodnevni doživljaj i druženje smo osmislili i kroz edukativne radionice. Planirali smo i malo takmičenje gde će očevi presvlačiti bebe i boriti se za nagradu. Pedagozi i psiholozi će održati radionice na teme „Kako da pričate da bi Vas deca slušala” i „Kako ne pokvariti dugo željeno dete”. Organizovali smo pedijatrijske sestre da čuvaju decu dok su roditelji na radionicama, a mi ćemo zajedno spremati hranu. Poenta svega ovoga je da svi uživamo u najvećoj nagradi ovog posla kojims e bavimo,a to su bebe, kao i to da se saradnja sa ljudima koji su kroz naš centar nastavi – rekla je embriolog Mirka Đorđević.
Klinički embriolog Centra za VTO Milica Krstivojević i posle desetogodišnjeg iskustva sa velikim uzbuđenjem i radošću je dočekala rođenje dečaka koji je 54 beba nastala u Centru, a porođaj je bio u toku same konferencije.

image „Do kraja godine očekujemo preko 50 beba, tako da ćemo se ponovo okupiti pred kraj godine da proslavimo rođenje 100 bebe. Naš Centar od samog početka funkcioniše po standardima Evropskog udruženja za humanu reprodukciju i embriologiju. Kada se posao radi po standardima i kada mu se doda ljudska komponenta koja je u našem timu jako prisutna, a svi članovi tima, volonterski tim i ustanova nam daju ogromnu podršku, naravno ni rezultati ne izostaju. Imamo i 12 beba iy odmrznutih embriona, a svaka treća žena u našem Centru ima prekobrojne embrione koji se zamrzavaju. Do sada je 40% pacijenata već došlo po svoje odmrznute embrione i na taj n ačin smo im značajno uštedeli vreme“, rekla je Milica Krstivojević, klinički embriolog Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.