Haos u vodosnabdevanju posledica nesposobnosti lokalne vlasti

imageProsto je neverovatno kako aktuelna gradska vlast ne ume da upravlja gradom. Najnoviji primer za to je haos u vodosnabdevanju izazvan radovima na vodovodu koji su inače bili planirani ranije. Ako je ovakav haos nastao zbog planiranih radova, ne smemo ni da pomislimo šta bi se dogodilo u slučaju nekakve iznenadne havarije.

Građani su sa pravom ogorčeni, jer nemaju nikakve informacije o tome kada i koliko dugo će biti bez vode. Kako je moguće da Vodovod i gradske vlasti građanima ne mogu da pruže informacije o tome ko će i kada biti bez vode? Da li su samo nesposobni da informaciju prenesu građanima, ili ni sami ne znaju šta se događa?

Na drugoj strani, neverovatno je i da se ovako obimni radovi koji očigledno iziskuju da najveći deo grada bude bez vode izvode tokom letnje sezone, kada je potrošnja vode zbog visokih temperatura i inače povećana. Zar nije bilo moguće ove radove planirati za neki drugi deo godine, kada je potrošnja manja, a podnošenje restrikcija vode lakše? Da li zbog približavanja lokalnih izbora sve mora da se radi sada kako bi se stekao privid da se u našem gradu nešto radi?

U više navrata smo do sada ukazivali na konkretne primere nesposobnosti i nestručnosti lokalne vlasti. Ovoga puta je u tu nesposobnost moglo da se vrlo direktno uveri čak 70% građana Valjeva koji su ostali bez vode, a da ne znaju ni kada će je dobiti nazad.

Podnošenje ostavki, uz veliko izvinjenje građanima Valjeva, je najmanje što odgovorni za ovaj haos mogu da učine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.