Smene zbog haosa i restrikcija

imageZbog grešaka u realizaciji projekta rekonstrukcije cevovoda od izvorišta Paklje smenjen tehički direktor „Vodovoda“ Slobodan Živanović. Smene se očekuju i u JP „Kolubara“.

„ Od sjajne priče vezane za investiciju i važnu rekonstrukciju nečijom greškom napravljen je veliki problem u gradu. Za to neko mora da odgovara i promene su već izvršene u „Vodovodu“ i desiće se i u JP „Kolubara“. Ako već dobiješ donaciju od 40 miliona dinara i ako završiš posao koji je pretio da izazove haos većih razmera u sistemu , ako se zna da je 100 litara u sekundi išlo u zemlju i da nije drugačije moglo da se sanira umesto da se gradjanima to predoči i objasni, a dobili smo nešto drugo. Gradjani su bili nezadovoljni i to nije dobro. Tu je kriv tehnički sektor „Vodovoda“ koji nije dobro predvideo razmere restrikcija“, kaže Dragan Jeremić .

U „Vodovodu je smenjen tehnički direktor Slobodan Živanović, a na njegovo mesto postavljen je Dragan Živanović.Po Jeremićevim rečima isti je slučaj i sa nedovoljnim angažovanjem JP „Kolubara“ . „ Takodje tehnički sektor tog preduzeća je zakazao . Morali su mnogo sigurnije da predvide šta će se dogoditi zbog tih radova .Neko je napravio štetu , da li namerno ili slučajno to sad nije bitno. Svi imamo pravo da se ljutimo zbog situacije koju smo imali. Neki su to jedva dočekali pa tu se svako javljao da kritikuje. Ovo je banalna priča koju su uradili . Narod nezadovoljan i neko skuplja političke poene. Doveli su nas u situaciju da se pravdamo. Za šta? Da se pravdamo za radove koji su bili više nego neophodni“ kaže Jeremić.

Kako je Jetemić rekao odgovornost oba direktora će se tek procenjivati. „ Moramo razumeti da direktori nisu ti koji prave tehničke planove to rade tehnički direktori.Oni su ti koji su morali da daju predvidjanja i da postupaju drugačije , a na osnovu njihovih predloga direkztori donose konačnu odluku. Tu je i struka zakazala. Laička neorganizovanost i neozbiljnost“, kaže Jeremić sugerišući da će o preduzeću „Kolubara“ odlučivati gradonačelnik.

image „ Što se mene tiče cela „Kolubara“ treba da snosi odgovornost , ali gradonačelnik će doneti odluku o tome i na koji način“, tvrdi Jeremić.

Na pitanje Vamedie da li to znači da se preispituje rad i drugih javnih preduzeća kojima su kritike upućene na poslednjoj sednici Veća Jeremić kaže da se nikako ne radi o lovu na veštice i da svako treba da preispita svoj rad. „ Ništa nije kampanja dok ona ne počne , ali svi moraju da se preispitaju u skladu sa odlukom Vlade o broju radnika o funkcionisanju javnih preduzeća i tome da 1150 zaposlenih ceo javni sektor može imati na nivou grada Valjeva uključujući i obdanište. Ne treba nasedati na priče primera radi iz „Poleta“ gde neki gospodin Adžić govori o tome kako neko uništava pijacu , a ta pijaca ne radi ništa osim što pravi gubitke. Tu pričaju priče oni uložili 6 miliona dinara. Odakle ? Oni zaradili? Pa ljudi moji iza svega toga stoji grad i grad stoji iza svih preduzeća i niko nije samostalan . Mnogo stvari mora da se promeni i mnogo preduzeća mora da se uozbilji“, rekao je Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.