Selaković obišao KPZ u Valjevu

imageMinistar pravde Nikola Selaković obišao je Kazneno-popravni zavod za maloletnike u Valjevu I najavio da će u toku narednih nekoliko godina ovaj zatvor u potpunosti biti renoviran. Trenutne radove u Zavodu finansira Vlada Norveške sa 3,2 miliona evra.

Već u julu mogla bi biti završena rekonstrukcija i drugog dela zgrade u KPZ Valjevo. Radove vredne 3,2 miliona evra finansira Vlada Norveške .
Rekonstrukcija zgrade u KPZ Valjevo počela je dva dana pred poplavu koja je pogodila Valjevo. Do sada su završeni radovi na rekosntrukciji jednog dela Zavoda i ta zgrada je useljena u februaru ove godine , a kapacitet tog južnog krila je 115 osudjenih za smeštaj u tri nivoa. U toku je rekonstrukcija drugog dela Zavoda pa se useljenje očekuje već u julu . Ceo smeštajni deo brojaće tada 196 mesta , a osudjena lica će biti smeštena u sobe sa tri ,. četiri i pet kreveta.
„Ovaj zatvor će u 90 odsto biti novi kompleks koji će omogućiti što bolju resocijalizaciju zatvorenih maloletnih lica, koji će izlaskom iz ove ustanove biti osposobljeni da svoj život nastave kao uzorni građani države Srbije“, rekao je ministar pravde, a preneo je Tanjug.
Osim Selakovića u poseti maloletničkom zatvoru bio je i Goran Puzović, direktor “Srbijavoda“ koja će učestvovati u sanaciji utvrde na obali reke Obnice koja je u neposrednoj blizini zatvora, kao i valjevski episkop Milutin sa kojim je razgovarano o izgradnji verskog objekta u zatvorskom kompleksu.
Selaković je rekao da je u planu je da se uradi nova upravna zgrada, a da se postojeća renovira za jednu vrstu poluotvorenog odeljenja, zatim da se izmesti zatvorska ekonomija i da se uradi u novi objekat sa pritvorskim jedinicama za područje Višeg suda u Valjevu.
Ministar je podsetio da je u ovom trenutku pritvorska jedinica Višeg suda u Valjevu i dalje izmeštena u Beogradu, jer je bila najugroženija prošlogodišnjim poplavama.
Takođe je istakao značaj sastanka sa direktorom “Srbijavoda“ sa kojim je razgovarao o što hitnijoj sanaciji utvrde na obali reke Obnice.“To je nužno, kako bi sve ovo što smo do sada investirali i što ćemo u izgradnju ove ustanove investirati, zaštitili od budućih poplava“, naglasio je ministar, a preneo Tanjug.

Tanjig/Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.