Sednica Veća u ponedeljak

imageNa sednici Veća u ponedeljak će se naći 15 tačaka dnevnog reda. Većnici će uglavnom razmatrati izveštaje o poslovanju javnih preduzeća za 2014. godinu. Po poslednjim informacijama sednica Skupštine mogla bi biti održana u julu mesecu.

Iako možda logike nema da se izveštaji o radu za prethodnu godinu usvajaju nakon programa za tekuću godinu zakon ovakvo postupanje dozvoljava pa će se pred članovima Veća naći izveštaji javnih preduzaća za 2014. godinu. proceduralno i zakonski svi su još u februaru predali svoje završne račune poreskoj službi i statistici , a potom po zakonu angažovali eksterne revizore . neki izveštaji revizora su završeni , aneki se još uvek rade .
Bilo kako bilo šta god bi realno sad neko od članova Veća i želeo da prokomentariše o poslovanju u prošloj godini nekog javnog preduzeća to praktično neće imati nikakvog efekta jer su programi za ovu godinu odavno usvojeni . Eventualno sankcionisanje neizvršenja programa za prethodnu godinu na ovaj način izostaje . Ali slovo zakona predvidja ovakav način postupanja.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će sednica Skupštine biti održana krajem maja ili početko juna novije informacije iz gradske uprave svedoče o tome da će sednica ipak biti u julu mesecu. na njoj bi trebao i da se nadje rebalans budžeta , osnivački akti novog javnog preduzeća , a i pomenuti izveštaji o poslovanju.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.