Počinje naplata parkinga u proširenim zonama

imageOd sutra će početi naplata parkinga i u proširenim parking zonama. Iz valjevcskog „vidraka“ pozivaju gradjane koji žive u ulicama u kojima je proširen parking da na njihovim blagajnama kupe stanarske karte.

Nakon što je završeno iscrtavanje parking mesta u proširenim zonama parkiranja valjevski „Vidrak“ će sutra početi sa naplatom . Cena parkiranja ostaje nepromenjena 23 dinara u plavoj odnosno 36 dinara u crvenoj zoni. Ovim proširenjem broj parking mesta se povećao na 1828 od čega je najveći broj mesta u plavoj parking zoni.
“ Mi smo do sada imali 1529 parking mesta i dobili smo novih 319 , ali smo dvadest parking mesta izgubili u rekonstrukciji Karadjordjeve ulice. Sutra počinjemo sa naplatom , cena je ista kao i do sada , a ovo je ujedno i poziv gradjanima u kojima je sada ustanovljena parking zona da na našim blagajnama mogu kupiti stanarske karte za parkiranje. Potrebno je da sa sobom ponesu ličnu karti kojom dokazuju mesto stanovanja i saobraćajnu dozvolu svog automobila“, kaže Djordje Milanović direktor „Vidraka“.

Milanović dodaje da su nove parking zone u najvećoj meri došle kao posledica zahteva samih gradjana za uredjenjem parkiranja u njihovim ulicama . “ To je gradska odluka kojoj su prethodili brojni zahtevi. Stanari pojedinih ulica nisu imali gde da parkiraju sopstvene automobile zbog velikog broja automobila na trotoaru i kolovozu. Istovremeno na brojnim mestima postojao je problem što su kola bila parkirana na trotoarima krajnje proizvoljno pa je to bio problem i za pešake i za one koji imaju radnje jer se na pojedinim mestima nije u njih moglo ući , a posebno su naglašavali da je problem prisutan kod pristizanja robe. Sada imamo uredjene parking prostore što kao grad ove veličine i zaslužujemo“, kaže Milanović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.