Marjanović novi predsednik valjevskih Rotarijanaca

imageNaredne godine Rotari klub iz Valjeva obeležiće 20 godina svog postojanja . Ovog vikenda u Brankovini Rotarijanci su izabrali novog predsednika koji će ih pšredvoditi do naredne godine.

Pod sloganom „Služenje i druženje“ valjevski Rotarijanci okupili su se na godišnjoj Skupštini u Brankovini na kojoj su izabrali novog predsednika. Odlazeći predsednik koji inače u Rotari klubu ima mandat pod godinu dana Janko Levnajić je rekao da je Rotari klub u prošloj godini zbog same situacije uradio zaista mnogo. „ Ovde smo danas da se družimo i ovo je jedinstvena prilika da vidite za istim stolom i starog i novog i budućeg predsednika . To nema nijedno udruženje na svetu , takvu vrstu sloge i zajedništva. Mnogi se pitajku kako je to moguće ? Moguće je jer nas je okupio isti cilj da služimo zajednici. Da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna. Prošle godine smo donirali sredstva za više od dvadeset arterskih bunara porodicama koje su pogodjene poplavomi popmogli smo rekonstrukciju vodovoda u Brankovini“ rekao je Levnajić.

image

Na samom okupljanju Rotarijanci su takodje prikupljali sredstva ovoga puta za pomoć odeljenju dece sa posebnim potrebama u Mionici. Dvadeseti predsednik Rotari kluba je profesor Radovan Marjanović koji je novinarima potvrdio nastavak humanitarnih aktivnosti . „Trudimo se da u zajednici budemo prepoznati kao časni i pošteni ljudi spremni da pomognu i učine nešto ddobro za zajednicu u kojoj živimo. Nastavljamo naše aktivnosti i ja ne bih sve otkrivao , ali mogu reći da je pred nama sprovodjenje inicijative za podizanje spomenika našem najvećem baletanu Miloradu Miškoviću. Još uvek ne znamo gde će taj spomenik biti postavljen i o tome će odlučiti Fondacija , ali smatramo da je našem gradu to potrebno“, reko je Marjanović.
Govoreći o inicijativama Marjanović kaže da svaki član Rotari kluba ima pravo da iznese mišljenje ili predlog o tome šta može biti sledeća akcija . „ Predlog i inicijativu može da da svako. Mi nakon što predlog saslušamo razgovramo o tome i zajednički donosimo odluke . Ja sam sada novi predsednik , ali predsednik nije ništa važniji od bilo kog našeg člana . Po tome se mi razlikujemo , ali i prepoznajemo Često smo finansirali stručna putovanja i usavršavanje mladih, kao i odlazak na takmičenje talentovanih, a redovno nagrađujemo po jednog najboljeg učenika iz svake škole, što ćemo učiniti i danas.“, rekao je Marjanović.

Rotarijanci su druženje nastavili u prelepom ambijentu muzejskog kompleksa , a medju valjevskim članovima bilo je još 17 predsednika drugih Roptari klubova pa i guverner distrikta.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.