Bravo za naše pivo !

imageUz prisustvo velikog broja predstavnika društvenog i javnog života , zaposlenih , Valjevska pivara obeležila je danas svoju slavu Treće trojice i 155 godina postojanja ove fabrike. Ostvareni rezultati u prošloj i prvih pet meseci ove godine svedoče o tome da je Valjevska pivara prepoznatljiv brend Valjeva i valjevskog kraja.

Valjevska pivara osnovana je 1860. godine i 155. godina od tada prepoznata je po kvalitetu svojih proizvoda i očuvanoj tradiciji proizvodnje . „ Prošla godina bila je po svemu specifična , ali mi smo i prošle godine povećali proizvodnju 4%. Kompletno tržište piva je u padu već godinama, pa je ovaj procenat zaista veliki uspeh . Mi smo napravili prošle godine rast prihoda za 9% , imamo 201. zaposlenog sa bruto platom 50 900 dinara, a dobit koju smo prošle godine napravili u odnosu na 2013. godinu bila je 13 puta veća . I to je bilo povećanje od 32 miliona“, naveo je činjenice direktor Pivare Aleksandar Rajevac.
Obraćajući se prisutnim gostima na slavi preduzeća i obeležavanju 155 godina postojanja Rajevac je rekao da pravo priznanje stiže zapravo od korisnika proizvoda i svih onih koji vredno rade da se brend Pivare tolike godine i očuva. „ Kao odgovorna kompanija mi smo preko akciza i poreza u budžet Srbije uplatili oko 3,5 miliona evra. To su naši rezultati na koje smo ponosni . Preduzeči smo sve mere i uradili najbolje što smo mogli sa ovom firmom. Ova godina već mnogo obećava jer u maju mesecu imali smo porast prodaje od 25% , a od početka godine porast od 10%. Slušamo i kritike i trudimo se da kao društveno odgovorna komapnija pomognemo svima u ovom gradu“, rekao je Rajevac.

image Valjevska pivara donirala je najveća sredstva u prikupljanju sredstava za kupovinu aparata za test opterećenja u Bolnici , pokrovitelj je svih gradskih manifestacija , pomaže sportske klubove i sve one koji se svojim radom trude da doprinesu razvitku ovog grada u svakom segmentu.
Prošle godine je Agencija „Moja Srbija“ za najbolji proizvod u Srbiji u konkurenciji 196 srpskih proizvoda proglasila Valjevsko pivo najboljim proizvodom. „ Tu su bili najveći brednovi Srbije i njima je to bilo čudno da mi kao jedna mala pivara budemo prepoznati na taj način sa svojim proizvodom . To je zato što je zapadna Srbija prepoznala kvalitet koji godinama nudimo i naše pivo je najbolje koje se sada na tržištu može naći“, rekao je Rajevac .
Za naredne godine Rajevac kaže da je cilj osavremenjavanje tehnološki linija koje sada postoje i obezbedjivanje veće prisutnosti na tržištu nego što je danas. „ Ovih dana prve količine našeg piva otišle su u izvoz. Sada smo prisutni i u Šapcu i u Užicu u velikoj meri . Mi nemamo nikakvih obaveza i starih repova prema državi više i to će nam omogućiti da u narednom periodu bolje i više radimo“, rekao je Rajevac .
Na današnjoj slavi moglo se čuti da će Pivara u narednom periodu upravo zbog 155 godina postojanja otvoriti i Muzej pivarstva u Valjevu, istovremeno danas je upriličena i dodela jubilarnih nagrada zaposlenima .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.