U Zavodu u toku rekonstrukcija zgrade

imageVeć u julu mogla bi biti završena rekonstrukcija i drugog dela zgrade u KPZ Valjevo. Radove vredne 3,2 miliona evra finansira Vlada Norveške .

Rekonstrukcija zgrade u KPZ Valjevo počela je dva dana pred poplavu koja je pogodila Valjevo. Do sada su završeni radovi na rekosntrukciji jednog dela Zavoda i ta zgrada je useljena u februaru ove godine , a kapacitet tog južnog krila je 115 osudjenih za smeštaj u tri nivoa. U toku je rekonstrukcija drugog dela Zavoda pa se useljenje očekuje već u julu . Ceo smeštajni deo brojaće tada 196 mesta , a osudjena lica će biti smeštena u sobe sa tri ,. Četiri i pet kreveta.

image Sveukupnu rekonstrukciju finansira Vlada Norveške sa 3,2 miliona evra .
U KPZ –u najavljuju potom nastavak radova na rekostrukciji drugog dela internata koji podrazumeva škole i radionice.
Sam KPZ pretrpeo je veliku štetu u poplavi prošle godine i ta sanacija još uvek nije završena. Do sada je delimično saniran deo istrage dok pritvorska jedinica i dalje ne funkcioniše pa se lica upućuju u beogradski CZ. Za sada je uradjena sdamo funkcionalna ograda , ali ne i igradjen zid koji je voda u poplavi oborila. U Zavodu se nadaju da će država imati razumevanja za potrebe Zavoda i neophodnu sanaciju .
U KPZ Valjevo trenutno je smešteno 260 osudjenih lica .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.