U ovoj godini se gradi 7 mostova

imageU toku je izgradnja mosta u Aničićima . Ove godine biće izgradjeno ukupno 7 mostova od kojih dva mosta finansira Kancelarija za obnovu.

Nakon prošlogodišnje poplave na 16 mostova u Valjevu i valjevskom kraju konatatovana je šteta koja je zahtevala izgradnju novih mostova . U prošloj godini uradjeno je devet mostova potvrdjuje direktor Direkcije za izgradnju Dragan Jeremić. „Ovo je prvi most u ovboj godini vrednost je 14 miliona dinara sa PDV i najduži je od svih, dužine 34 metra sa širinom od 14 metara i kao takav vrlo je zahtevan.U svakom slučaju biće mnogo kvalitetniji nego onaj most koji je ovde ranije bio i koji je voda urušila“ , navodi Jeremić.

Praktično samo kiše sprečavaju početak izgradnje mosta u Boškovićima , a u Direkiji izražavaju nadu da će već u ponedeljak moći da se krene i sa radovima na tom mostu. „Završena je javna nabavka za tri mosta za koja smo mi obezbedili sredstva i to su Veselinovci, Paramentići i most kod Krive vrbe . Po našem mišljenju do kraja avgusta biće gotovo svih pet mostova . Ostaju most za Veselinoviće i u Goloj Glavi za koje se Kancelarija za obnovu izjasnila da će ih uraditi . Od svih mostova najskuplji je most u veselinovićima koji košta blizu 30 miliona dinara“ objašnjava Jeremić navodeći da Kancelarija za obnovu raspisuje javnu nabavku i od njih zavisi kada će radovi na ova dva mosta početi i potom biti završeni.
Most za Boškoviće čiji se početak očekuje sledeće nedelje finanisra Srpska dijaspora sa 10 miliona dinara , a sve ukupno gledano u ovoj godini grad Valjevo izdvojiće blizu 40 miliona za izgradnju mostova .

image “ Svi mostovi su radjeni po najnovijim gradjevinskim kriterijumima i biće završeni u ovoj godini . Svaki od uradjenih mostova daleko je bolji od mosta na tom mestu koji je srušen . postoji mogućnost sa UNDP da oni plate ili obeštete grad za sve ovo što izdvajamo za sanaciju i u tom slučaju mi bismo sredstva prebacili na klizišta i radili njih „, kaže Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.