Asfalt u selu u kome svi ostaju

imageZavršeno je asfaltiranje puta Babina Luka –Karaula u dužini od 1150 metara i koji se praktično prostore kroz sam centar sela. Meštani Babine Luke kažu da su jedno od retkih sela sa perspektivom i velikim brojem mladih .

Put u dužini od 1150 metara vrednosti 5,5 miliona dinara završen je u Babinoj Luci . „ Sa ovim putem smo već uradili 3,2 kilometra seoskih puteva po našem programu. Imamo još nekoliko putnih pravaca i ovde pa ćemo se potruditi da ako bude bilo sredstava do kraja godine ovde uradimo još jedan bar krak puta jer ovde ima nekoliko preduzeća i selo se vrlo uspešno i zapaženo bavi poljoprivredom , a to je nešto čemu smo grad dali veliki značaj i tek treba da bude u prvom prioritetu“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić .
Ratko Petrović predsednik MZ Babina Luka informisao je novinare u obilasku da je u selu već uradjena i javna rasveta i rekonstrukcija nekoliko putnih deonica u proteklim godinama . „ Imamo u planu još dve familije da uradimo javnu rasvetu i uradićemo. Imamo dosta planova , ali nemamo dovoljno novca . Da vam kažem nas je od 2000 do 2012 godine kao cunami da je zakačio jer ništa nije radjeno , a sve što je ovde radjeno radjeno je pre 2000. godine i sad se radi , a izmedju ništa. Zadovoljni smo jer ponovo ovde vidimo mašine ponovo se radi nešto“ , objasnio je Petrović navodeći da u Babinoj Luci ima oko 200 domaćinstava u kojima živi preko 800 stanovnika.

image „ Pogotovo imamo mnogo mladih ljudi ovde , dobro je da se uradi put da uradimo rasvetu sredimo školu sve što je jednom selu potrebno i mladi onda žele da ostanu . Vidite kako nam je lepo selo , ravno je i sačuvali smo svoje žitelje . Jedno vreme su odlazili , ali sada više ne i nemamo zapuštenih domaćinstava , živimo od poljoprivrede i zadovoljni smo.“, rekao je Petrović navodeći da ostaje još 20 km makadama i da im je potrebno bar još dva kilometra asfalta.
„ Kako ništa godinama nije radjeno mi smo zadovoljni koliko god da se sada uradi pa polako sledeće godine još koji kilometar i biće ovde sve taman“, rekao je Petrović dok su tamošnji meštani zatražili od novinara da ako naidju na lepše predele da im jave tvrdeći da sad kad imaju put više liče na varošicu.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.