Studenti u poseti hidroakumulaciji

imageNakon prošlonedeljne posete novinara i odbornika hidroakumulaciji Stubo -Rovni, srpska javnost zainteresovala se za ovu branu i sam sistem akumulaciji. Juče su branu obišli studenti Gradjevinskog fakulteta iz Beograda.

 

“ Zaista veliki broj što delegacija gradova što stručnih i obrazovnih ustanova pokazao je interesovanje za akumulaciju Stubo -Rovni. Sada su nam došli studenti odsedka hidrologije sa Gradjevinskog fakulteta i mogu reći da ih je zanimao svaki deo akumulacije od izgradnje objekata do njene funkcionalnosti. Generalno su bili pod utiskom jer kako su rekli hidroakumulacija je impozantan objekat hidrogradnje „, kaže MIodrag Marković direktor JP „Kolubara“.

 

image Budući hidroinženjeri obišli su komandni centar, prelivni šaht i vodozahvatnu kulu.

 

image Po rečima Markovića do kraja maja dani su ispunjeni posetama.“ Već 27 dolaze nam u goste učenici Hidrogradjevinske škole iz Beograda, a sledeće nedelje i učenici naše Tehničke škole koji uče visokogradnju . Imamo najava da će se posete nastaviti i u junu , a sasvim sigurno mnogo više poseta biće onog trenutka kada brana bude počela da se puni i naravno kada bude napunjena. Spremili smo projekat budućeg akvaparka koji će siguran sam biti interesantna turistima i mi ćemo obezbediti novac da ga izgradimo. već smo otkupili zemljište koje nam je za to potrebno“, kaže Marković. S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.