110 godina Abraševića

image„Abrašević“ proslavlja 110 godina postojanja. Tokom cele godine biće upriličen niz programa i manifestacija kojima će se obeležiti ovaj lep jubilej. Jedna od njih je „Koncert pionirskog i juniorskog folklornog ansambla“.

Gosti na koncertu su članovi dečjeg ansambla Kulturno-umetničkog društva „TENT“ iz Obrenovca. U okviru ovog celovečernjeg programa naši sugradjani će moći da vide ukupno 12 koreografija. Na sceni će biti blizu 130 igrača, muzičara i pevača.

Koncert će biti održan u sredu, 20. maja u sali ovdašnjeg Centra za kulturu sa početkom u 20 sati.

image

KONCERT GRADSKOG MEŠOVITOG HORA “ABRAŠEVIĆ”

U godini jubileja, tojest obeležavanja 11 decenija postojanja, celovečernji koncert imaće i Gradski mešoviti hor “Abraševića”.

Obnovljen decembra 2009. godine, za proteklih šest godina dostigao je očekivani i željeni nivo i ponovo je postao prepoznatljivi predstavnik valjevskog kulturnog života. Hor je nezaobilazni segment kulturnih manifestacija u gradu, ali i reprezentacija Valjeva u predstavljanju kulturnih aktivnosti i tradicije u drugim sredinama naše zemlje i u svetu.

Na ovom koncertu izvešće dela Irine Denisove, Sergeja Kvoščinskog, Pavela Česnokova, Borivoja Simića… Na repertoaru će biti i Josquin des Prez, William Dawson i Harry Simeone.

Koncert je zakazan za sredu, 20. maj u 20 sati u Svečanoj sali Valjevske gimnazije.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.