„Putevi Srbije“ grade ulicu na Divčibarama

imageDirektor „Puteva Srbije“, Zoran Drobnjak izjavio za Vamediu da će na Divčibarama biti uradjena tzv Divčibarska ulica čija će vrednost biti do milion evra.

Ovog vikenda na Divčibarama održan je sastanak predstavnika grada Valjeva , Kosjerića , CIP-a sa direktorom preduzeća „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom kako bi bio postignut dogovor o izgradnji glavne divčibarske ulice . Milorad Ilić pomoćnik gradonačlenika objašnjavajući situaciju na Divčibarama rekao je da je svima jasno da su Divčibare veliki turistički potencijal , ali da na žalost grad Valjevo nema dovoljno finansijskih sredstava da ulaže u razvoj ove planine . “ Mi kao grad kada je konkretno ova ulica u pitanju možemo da stavimo sve naše službe u funkciju. Ovde postoje parcele koje su gradske neke su privatne , ali mi već imamo plan eksproprijacije“, rekao je Ilić.
Da je potrebno što pre početi sa radom potvrdio je direktor Direkcije za urbanizam Dragan Jeremić. “ Mi kao grad možemo da finansiramo manje ulice na Divčibarama , ali ovu veliku u predvidjenoj dužini zaista ne možemo . Kao grad do sada smo najdalje stigli sa istražnim bušotinama za vodu. Kada je u pitanju sistem kanalizacije , sa tim projektom mi možemo da konkurišemo prema IPA findovima , ali sa ulicom ne možemo . Glavni preduslov je završen , a to je GUP Divčibara“, rekao je Jeremić.

image

Direktor „Puteva Srbije“ prošetao je deonicom ulice koja je predvidjena za rad na potezu od Vidikovca do benzinske pumpe i za Vamediu potvrdio da će „Putevi Srbije “ uraditi traženu deonicu.“ Mi ćemo uraditi ulicu u dužini od 2,2 kilometra sa trotoarom sa jedne strane i potpunom rasvetom na tom delu.Jedino je sporan most koji smo videli , a koji ne može da se proširi pa će u tom delu postojeći projekat morati da bude revidiran. Vrednost svih radova biće do milion evra“, rekao je Drobnjak.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.