Protest zbog mosta u Veselinovićima

imageMeštani naselja Veselinovići blokirali su juče na pola sata magistralni put Valjevo-Loznica. Meštani su protestovali zbog činjenice da ni godinu dana nakon poplave most za ovo naselje nije uradjen. U Direkciji za izgradnju navode da grad nema nivca da samostalno bez pomoći Republike izgradi ovaj most.

U naselju Veselinovići živi oko 200 žitelja medju kojima 40 dece u više od 40 domaćinstava, a mosta za ulazak u ovo naselje već godinu dana nema. Naime , jedan od prvih mostova koji je odnela Kolubara u velikoj poplavi bio je most za Veselinoviće . Iz tog razloga meštani Veselinovića su juče na pola sata u znak protesta obustavili saobraćaj na deonici Valjevo –Loznica.
Oni ističu da već godinu dana žive u nenormalnim uslovima jer prilaza za njihovo naselje nema .
S druge strane u Direkciji za igradnju kažu da grad nema novca za izgradnju ovog mosta. “ Potrebno je 33 miliona dinara I mi taj novac nemamo. Tražili smo sredstva na raznim mestima tačnije kod svih koji su nadležni za slučaj poplave sanaciju I slično. Za sada najveći izgledi da se izgradi taj most jesu ukoliko postignemo dogovor sa UNDP koji finansira projekte do deset miliona dinara pa da ponudimo da oni izgrade menje mostove za koje projekti postoje, a da mi onda pokušamo da obezbedimo sredstva za most u Veselinovićima”, rekao je direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Meštani ovog naselja juče su poslali poruku da će narednih dana svakodnevno praviti blokadu na ovom magistralnom putu kako bi njihov apel konačno stigao do onih koji mogu da im pomognu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.