Praksa studenata Biološkog fakulteta iz Beograda

imageU periodu od 19. do 21. maja, u Istraživačkoj stanici Petnica će boraviti grupa od 50 studenata i nastavnika Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Cilj dolaska u Stanicu je realizacija terenske nastave za studente IV godine Biologije i Ekologije i zaštite životne sredine koju organizuju Katedra za ekologiju i geografiju biljaka i Katedra za ekologiju i geografiju životinja.

Studenti će obići Petničku pećinu, jezero i klisuru reke Gradac, što će im omogućiti da se upoznaju sa diverzitetom ekosistema u Valjevskom kraju, vide i fotografišu ugrožene vrste biljaka i životinja, kao i da se upoznaju sa metodama proučavanja flore i faune i osnovnim principima terenskih istraživanja u predeonoj ekologiji i konzervacionoj biologiji.
Tokom boravka u Istraživačkoj stanici, studenti će za obradu meterijla sa terena koristiti prostor i opremu Laboratorije za biologiju, a biće im organizovana i predavanja i radionice uz korišćenje savremenih resursa IS Petnica.

Među studentima koji dolaze na terensku nastavu u Petnicu je veći broj bivših polaznika, od kojih su neki sada angažovani kao studenti-saradnici, a među nastavnicima Biološkog fakulteta koji vode ovu grupu studenata nalazi se veći broj stručnih saradnika koji učestvuju u realizaciji petničkih obrazovnih programa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.