Pivara donirala alkometar policiji

image Valjevska pivara donirala je saobraćajnoj policiji valjevske Policijske uprave alkometar najnovije generacije, vredan 700 evra. Ovo je 11 alkometar , a za područje koje pokriva PU Valjevo potrebno je 25 takvih aparata.

Da je Valjevska pivara društveno odgovorno preduzeće videli smo na primeru donacije za kupovinu aparata za test opterećenja u Valjevskoj bolnici , a Pivara je sada otišla I korak dalje poklanjajući PU Valjevo aparat alkometar.” Iako proizvodimo pivo, želimo da kao društveno-odgovorna kompanija pomognemo u edukaciji i preventivi, da konzumenata alkoholnih pića ne bude, ili ih bude što manje za volanom “rekao je direktor Aleksandar Rajevac.

image U saobraćajnoj policiji kažu da je ova donacija Valjevske pivare veoma važna, jer se radi o aparatu koji za kratko vreme može da iskontroliše veliki broj učesnika u saobraćaju. Načelnik saobraćajne policije Zoran Jevdjenić zahvalio se na ovoj donaciji rekavši da PU Valčjevo trenutno raspolaže sa 10 takvih aparata što je generalno gledano nedovoljan broj. Sa ovim, sada imamo 11 alkometara, a samo za teritoriju Grada Valjeva treba nam bar 15, tako da nam je za područje cele Policijske uprave, koje uključuje okolnih pet opština, potrebno 25 aparata, da bi kontrole saobraćaja bile potpuno efikasne”, rekao je Jevdjenić.
Valjevska pivara je prvo privredno društvo koje je doniralo alkometar saobraćajnoj policiji.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.