Niko neće ručni iskop

imageGrad Valjevo doneo je odluku da pet miliona dinara koliko je prikupljeno dobrovoljnim prilozima nakon poplave budu sanirana klizišta koja ugrožavaju stambene objekte . Trenutno se radi samo jedno klizište u Zlatiborskoj ulici dok se za klizište u Njegoševoj nije javio nijedan izvodjač.

Ni godinu dana nakon poplave još uvek nije završena sanacija klizišta u Valjevu. Pored činjenice da grad nema dovoljno novca za sanaciju svih klizišta u prioritetu su se našla tri klizišta koja bi trebalo da budu uradjena od sredstava koja su prikupljena nakon poplave u visini od pet miliona i to klizište u ulici Marka Kraljevića, Zlatiborskoj i Njegoševoj ulici.
Trenutno su u toku radovi na sanacviji klizišta u domaćinstvu Stevana Petrovića u Zlatiborskoj ulici dok se za sanaciju klizišta u Njegoševoj u domaćinstvu Djordja Gajića nije javio nijedan izvodjač. Nadležni kažu da je najverovatniji razlog činjenica da mašine ne mogu da pridju klizištu i da je za najveći deo radova koje je potrebno izvesti potreban ručni iskop. „Devedeset posto posla mora da se radi ručno, ne može mašinski, mora ručno, fizički da se završi. Mi smo ponovo raspisali tender za to isto klizište. Nadam se da će se neko sada javiti, ali činjenice govore da izvođači nisu spremni da takvu vrstu poslova uzmu i rade. Zašto, to ne bih znao da Vam kažem, ali jasno govori da ima poslova koje niko neće“, kaže direktor Direkcije za izgradnju Dragan Jeremić.
Po poslednjim podacima iz gradske Direkcije ranije navedeni broj od 57 klizišta I još 40 manjih nije više važeći jer se taj broj višestruko uvećao.Po njegovim rečima još uvek postoje klizišta koja su problem ne samo za pojedinačne stambene objekte već I za cela naselja. Kako kaže samo sanacija klizišta na Suvoj česmi je 22 miliona projektovane vrednosti, a grad ta sredstva nema . “ Ako ne dobijemo pomoć države taj posao sanacije će ići vrlo sporo”, konstatuje Jeremić i dodaje da dodatno posao sanacije ugrožavaju situacije kao što je pomenuta u Njegoševoj.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.