Načelnik služi da prima platu

imageKolubarski okrug uskoro će dobiti novog načenika, pošto je aktuelni načelnik Vladimir Petrović (SNS) napustio Srbiju i otišao u Norvešku.Osim dobre plate niko ne zna šta još karakteriše mesto načelnika Okruga . Poslednja zarada koju je Petrović prijavio u 2013. godini iznosila je 113 000 dinara . Po ključu mesto I plata idu SNS-u i njihovom zaslužnom kadru.

U Srbiji ima 29 upravnih okruga , a neki podaci pokazuju da oni zapošljavaju oko 280 ljudi. Čelni čovek jeste načelnik Okruga .Ali kakve su tačno nadležnosti načelnika, čime se on bavi gotovo je nepoznato . Predjašnji načelnik KO Vladimir Petrović koji je na to mesto došao nakon posla u “Alpini por” u javnosti se nije mnogo pojavljivao. Svega na nekoliko konferencija od kojih je najzapaženiji bio skup vezan za rad na crno kada su u Valjevo došli republički inspekcijski organi. Petrović je u medjuvremenu u nekoliko navrata primio stranačke kolege sa Republike u liku ministara posebno Aleksandra Vulina.
Ni sama država na žalost ne može da objasni šta je funkcija načelnika Okruga. Možda zaostatak nekih davnih vremena ili podržani status u korist regionalizacije ? Kako o regionalizaciji više niko ne govori jasno je da se održalo radno mesto , ali I zarada.
Paradoks je da I pored pitanja na koje nema odgovora o nadležnostima to radno mesto prati visoka zarada. Agenciji za borbu protiv korupcije Vladimir Petrović je u 2013. godini prijavio zaradu od 113 000 dinara. Ova zarada izvesno je shodno uredbi Vlade pretrpela smanjenje , ali je ostala na nivou zarade gradonačelnika. Tako visoka zarada trebala bi da sa sobom nosi I niz odgovornosti , ali one su u ovom slučaju ili izostale ili su dobro sakrivene od očiju javnosti .
Jedino što je poznato I sigurno kad je u pitanju ovo radno mesto jeste da odluku o imenovanju donosi Vlada . Podjednako je poznato da to mesto biva dodeljeno po stranačkom ključu. Tako je izvesno da će se na ovom mestu naći Goran Milivojević kadar SNS-a.
Javnosti je Milivojević poznat po ranijoj funkciji načelnika komunalne policije u Gradskoj upravi gde se nije zadržao dugo naročito nakon incidenta kod kluba Prezident. O njemu su pisali mediji , a pismo je dobio I premijer Aleksandar Vučić .
Kako stvari za sada stoje premijer to pismo nije pročitao, a valjevski naprednjaci priznati se mora tada su preživeli veliku kritiku javnosti. Ali kako važi pravilo da narod brzo zaboravlja Milivojevića ćemo uskoro gledati na funkciji načelnika Okruga , a sa zaradom oko 100 000 dinara pitanje je koliko će ga lično potresati mišljenje javnosti ?

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.