Kroz gradilište samo ko mora

imageJoš uvek se čeka odluka gradskih vlasti kako da se reši problem pešaka na gradilištu u Karadjordjevoj ulici. Zakon kaže da gradilište mora biti obezbedjeno , investitor I četiri izvodjača da je to gotovo nemoguće u smislu pravljenja posebne staze , koridora za pešake . Pored činjenice da stanari tog dela ulice moraju prići svojim domovima ostaje I činjenica da ostalim gradjanima natpis “Pazi gradilište”, zapravo ništa ne znači.

Kada je pre nekoliko godina radjena rekonstrukcija Kradjordjeve isti problem bio je prisutan. Neobezbedjeni prolazi za pešake I prilazi objektima u tom delu . Ipak tada se izgleda imalo više strpljenja , ali je šablon ponašanja bio isti . Inspekcijski organi ovoga puta naložili su gradu da u roku od pet dana obezbedi adekvatne prolaze za pešake . Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač apelovao je na strpljenje : „Zamoliću sve građane za strpljenje, jer izvode se ozbiljni radovi na sanaciji kolovoza, trotoara, uređenja osvetljenja, zamena vodovodnih, kanalizacionih cevi i atmosferske kanalizacije, a biće verovatno i drugih radova u smislu zamene telefonskih i elektro energetskih kablova.Rok za završetak radova je 60 dana. Ovom prilikom zamoliću i izvođače radova da u saradnji sa gradskom Direkcijom, nadzornim organima, građevinskom inspekcijom, komunalnom policijom, obezbede uslove da se građani ne kreću na ovoj deonici ukoliko to ne moraju. Preporuka je da koriste alternativne ulice da se ne bi dovodila u pitanje njihova bezbednost. Izvođači moraju obezbediti tzv. koridore koji će omogućiti građanima koji tu žive da mogu nesmetano funkcionisati“.
U gradskoj Direkciji koja je investitor radova kažu da je trenutno na gradilištu prisutno više izvodjača radova :„Slažem sa da nismo preduzeli sve mere, tačnije nismo, a trebalo je, da zabranimo prolaz kroz ulicu, svima osim stanovnicima tog dela grada. Naše gradilište je od fasade do fasade, Vodovod radi priključke na kuće, i jedini način jeste da se zabrani prolaz, što ćemo i učiniti”, kaže Jeremić direktor Direkcije .
Jeremić je još jednom apelovao na gradjane da koriste alternativne prolaze ulicom Vojvode Mišića do Hale I Službe stomatologije , a na sve one koji ovih dana nemaju izičite obaveze u ovom delu ulice da njeno korišćenje svedu na minimum.
“ Mi tamo imamo situaciju da gradjani uopšte ne konstatuju činjenicu da se radi o gradilištu. Zaista bih zamolio da budu strpljivi I pokažu razumevanje jer ne može da se sve završi u toku noći . Zaista je veliki obim radova I verujte radi se najbrže što može iako izvodjači imaju tenderom propisane rokove”, kaže Jeremić.

Odluku o zatvaranju ulice u potpunosti za pešake doneće Grad Valjevo.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.