Bojičić zgrožen snimkom na You tube

imageNakon što se na Youtube pojavio snimak pod nazivom „Kriger i njegovi obredi“ predsednik Opštine Lajkovac Živorad Bojičić (SPS) pokrenuo je postupak za utvrđivanje odgovornosti protiv četvoro prosvetnih radnika koji sa Bojičićevim zamenikom Goranom Milovanovićem (SNS) na snimku izvode obred opela za samog Milovanovića (čiji je nadimak Kriger). U Saopštenju za javnost medju imenima lica sa snimka protiv kojih će biti pokrenut postupak ne nalazi se ime samog Milovanovića.

Četvoro prosvetnih radnika zajedno sa zamenikom predsednika Opštine Goranom Milovanovićem praktično su postali zvezde Lajkovca i okoline kada se na Youtube pojavio snimak pod nazivom „Kriger i njegovi obredi“. Milovanović se u njemu „blagosilja“ kao budući predsednik Opštine u kojoj su naprednjaci na vlasti u koaliciji sa SPS. U snimku pod nazivom „Kriger i njegovi obredi“, Milovanović (kome je nadimak Kriger) nalazi se u sredini. Levo od njega su vaspitačica u lajkovačkoj Predškolskoj ustanovi „Leptirić“ Bojana Jovanović i pripravnik stažista u vrtiću Ivana Dimitrijević, a desno Marko Ivković, profesor fizičkog u lajkovačkoj osnovnoj školi i još jedan, za sada nepoznati muškarac. Muškarac koji vrši obred je Ognjen Nestorović, profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Lajkovcu.

Bojičić je uputio zahtev za pokretanje postupka utvrđivanje odgovornosti i preduzimanja mera u okviru zakonskih ovlašćenja direktorima srednje škole „17. septembar“, OŠ „Mile Dubljević“ i PU „Leptrić“ protiv četvoro prosvetnih radnika, smatrajući, kako kaže, da je na ovaj način „narušen ugled ustanova u kojima su zaposleni, ugled profesora i vaspitača koji treba da budu primer deci da ih vaspitavaju i obrazuju i narušen ugled SPC“.
Bojičić je za „Blic“ izjavio da je snimak nastao u iznajmljenom stanu Ivkovića, da ne zna šta je povod okupljanja na kojem je gost bio i njegov zamenik, te da ne zna u „kakvom stanju“ su učesnici bili dok su se snimali.
„Ja sam inicirao postupak, a dalje je na direktorima škola i PU da rade šta misle da treba da rade. Lično sam zgrožen, jer takvo ponašanje jednostavno ne priliči prosvetnim radnicima i pedagozima. Zar ovo treba da vide deca i roditelji, kako će javnost ovo da protumači“, izjavio je Bojičić , a prenosi Blic.
U redakciju Vamedije stiglo je i Saopštenje za javnost koje potpisuje Živorad Bojičić i u kome se navodi:
“ Obaveštavam javnost da sam povodom snimka objavljenog na Youtube pod nazivom „Kriger i njegovi obredi“ uputio Zahtev za pokretanje postupka utvrdjivanja odgovornosti i preduzimanje mera u okviru zakonskih ovlašćenja direktorima Srednje škole „17 septembar“, Osnovne škole „Mile Dubljević“ i PU “ Leptirić “ u Lajkovcu . Na pomenutom snimku prikazano je nedolično ponašanje :
-Ognjena Nestorovića, profesora fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi
-Marka Ivkovića , profesora fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi
-Bojane Jovanović vaspitača u predškolskoj ustanovi i Ivane Dimitrijević pripravnika stažiste u PU čime je narušen ugled ustanove u kojoj su zaposleni , ugled profesora /vaspitača koji treba da budu primer deci , da ih vaspitavaju i obrazuju i narušen je ugled Srpske pravoslavne crkve“.

Sporni snimak možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=nEBSN6CEIJ4

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.